Υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως και τις 24 Ιουνίου 2013 το διεθνές Matala Beach Festival 2013, το οποίο διοργανώνεται από το δήμο Φαιστού.

Για το θέμα του φεστιβάλ και για τα προγράμματα που αφορούν στον τουρισμό και τον πολιτισμό στο δήμο πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο υπουργείο Τουρισμού του γγ Αναστάσιου Λιάσκου και της δημάρχου Φαιστού Μαρίας Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη σε συνέχεια των επαφών που είχε η δήμαρχος με το υπουργείο και την υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ο κ. Λιάσκος συνεγχάρη τη δήμαρχο για την συνολική προσέγγιση του σχεδιασμού του φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια, καθώς αποτελεί πρότυπο προσέγγισης και βάζει με τρόπο πρωτοποριακό το brandname ΜΑΤΑΛΑ- MATALA στον παγκόσμιο χάρτη της τουριστικής προβολής και οδηγεί ολόκληρη την περιοχή του δήμου σε μία νέα τροχιά ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια.

Ο γγ επισήμανε ότι το φεστιβάλ θα έχει την πλήρη υποστήριξη του υπουργείου αλλά και του ΕΟΤ, σε όλη αυτή την μεγάλη καμπάνια που έχει ήδη ξεκινήσει. Ο κ. Λιάσκος τόνισε ότι θα είναι σε συνεχή επαφή με τα στελέχη του ΕΟΤ και με τον ειδικό σύμβουλο του δήμου Φαιστού.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης, θέματα που αφορούν την αναπτυξιακή πορεία του δήμου, αλλά και όλα τα μεγάλα έργα του που έχουν ενταχθεί στα ευρωπαϊκά προγράμματα και αφορούν τουρισμό-πολιτισμό και τους τρόπους που μπορούν να ενισχύσουν την εξέλιξη του φεστιβάλ στα επόμενα χρόνια με στόχους προσέγγισης 100.000 επισκεπτών και τη διεθνή εμβέλεια του τόπου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.