Μετρό Θεσσαλονίκης: Αποκαλύπτεται σήμερα ο πρώτος συρμός

Τα τέσσερα βαγόνια βρίσκονται από χτες στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας


ΕΛΛΑΔΑ
8:37
16/05/2019
Μετρό Θεσσαλονίκης: Αποκαλύπτεται σήμερα ο πρώτος συρμός
3
loading

Έφτασαν χτες στη Θεσσαλονίκη και αποκαλύπτονται σήμερα σε εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας τα τέσσερα βαγόνια που αποτελούν τον πρώτο συρμό του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Τα τέσσερα βαγόνια, συνολικού μήκους άνω των 51 μέτρων (περίπου 13 μέτρων έκαστο), βρίσκονται από χτες στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη, όπου και συναρμολογούνται για να αποκαλυφθούν σήμερα στις 10 το πρωί στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί παρουσία του αρμόδιου υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη. Στον χώρο τοποθετήθηκε ειδική σιδηροτροχιά, εν είδει σιδερένιας ράμπας, ειδικά για την υποδοχή του συρμού, κατά την εκφόρτωσή του από τους τράκτορες.

«Θα γίνουν δοκιμές και πάνω στις σιδηροτροχιές στο αμαξοστάσιο, ενώ τα δοκιμαστικά δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν στο τέλος του καλοκαιριού ή τις αρχές του φθινοπώρου, πιθανότατα προς το τέλος του Σεπτεμβρίου» εξήγησε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα.

Όταν έρθει η ώρα να δρομολογηθεί κανονικά στις γραμμές του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο συρμός θα μπορεί -με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου μέσου σταθερής τροχιάς και την απόσταση των σταθμών μεταξύ τους- να αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 80 χιλιομέτρων ανά ώρα και υπολογίζεται ότι θα έχει μέση εμπορική ταχύτητα 30 χλμ/ώρα. Η δε χρονοαπόσταση μεταξύ των συρμών θα είναι 1,5 λεπτό, «κάτι που σημαίνει ότι με χωρητικότητα 450 επιβατών (περίπου 100 καθήμενων) ανά συρμό» όπως επισήμανε ο κ.Μυλόπουλος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ ΑΠΟ

    ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΣΤΗΝ ΔΕΘ ΤΟ 2019--20 ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΥΠΑ ΚΑΙ ΑΡΜΕΓΑΝΕ ΤΑ [...] ΟΙ [...] ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΤΙ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ,ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΕ ΑΡΠΑΧΤΗΚΑ !!!

  2. avatar Lola

    Χορτάσαμε εκδηλώσεις, κανένα δρομολόγιο θα δούμε;

  3. avatar Μακεδονομάχος

    Θα προσπαθήσουμε να βρεθούμε στα εγκαίνια για να διαπιστώσουμε ότι είναι πραγματικά βαγόνια και όχι ζωγραφισμένα σε μουσαμά όπως ακούγαμε το προηγούμενο διάστημα για τους σταθμούς του Μετρό.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει