Επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά για τη λήξη της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.).

Στις 03.45 κλούβες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν εντός του χώρου του λιμανιού και συγκεκριμένα στην πύλη Ε3, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι 100 μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.)καθώς και μέλη του ΠΑΜΕ, οι οποίοι και περιφρουρούσαν την απεργία. Δεν υπήρξαν επεισόδια, παρά μόνο συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Μετά τις 4:30 τρία πλοία, άδεια, απέπλευσαν από το λιμάνι και τα οποία παρέμεναν δεμένα στο σημείο όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Τα πλοία παρέμειναν για ώρα στην Ράδα, καθώς τα πληρώματα τους περίμεναν  να δουν αν θα υπάρξει αποκλιμάκωση της κατάστασης προκειμένου να εκτελέσουν κανονικά το δρομολόγιό τους, ενώ λίγο μετά τις 5 αναχώρησε από το λιμάνι και τέταρτο πλοίο (Blue Star 1).

Ήδη τα τρία πλοία, που ήταν άδεια και που παρέμεναν δεμένα στο λιμάνι όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, έχουν αποπλεύσει. Πρόκειται για τα πλοία της Blue Star, Πάρος, Νάξος, Ιθάκη, τα οποία κατά τις έξι, έφτασαν στις πύλες Ε1 και Ε2 και άρχισαν να τα φορτώνουν.

Στις 9 το πρωϊ θα καταφθάσουν και τα πλοία από την Κρήτη, ενώ στις προβλήτες Ε1 και Ε2 ήδη τα πρώτα πλοία αρχίζουν και φορτώνουν για Ρόδο και Κυκλάδες.

Λίγη ώρα μετά τις 6:30 αποχώρησαν από το σημείο οι αστυνομικές δυνάμεις.