Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» βρέθηκε σήμερα το πρωί ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, προκειμένου να επισκεφθεί τους γονείς της 8χρονης Αλεξίας, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, δίνοντας μάχη μάχη για τη ζωή της.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση της υγείας της μικρής, που τραυματίσθηκε σοβαρά από αδέσποτη σφαίρα, παραμένει σταθερή και αυτό επιτρέπει για πρώτη φορά στους θεράποντες γιατρούς να χρησιμοποιήσουν τη λέξη «αισιοδοξία», μέσω σχετικής ανακοίνωσης που εξέδωσαν. Στις δηλώσεις του ο αρχιεπίσκοπος χρησιμοποίησε τη λέξη ελπίδα.

«Είδαμε το παιδάκι και τους γιατρούς, μιλήσαμε με εκείνους και για πρώτη φορά παρουσιάζεται μια χαραμάδα ελπίδας. Νομίζουν ότι εάν συνεχίσει αυτή η βελτίωση, θα προχωρήσει καλύτερα. Πιστεύουμε ότι το παιδί θα ξεπεράσει τις δυσκολίες», τόνισε ο κ. Ιερώνυμος.

Και πρόσθεσε: «Από την καρδιά μας ας ευχηθούμε το παιδάκι να ξαναπαίξει στην αυλή του», ενώ στάθηκε και στις «απεγνωσμένες» -όπως τις χαρακτήρισε- προσπάθειες των ανθρώπων του νοσοκομείου.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του νοσοκομείου, Εμμανουήλ Παπασάββας, δήλωσε πως το παιδί «παραμένει στη ΜΕΘ διασωληνωμένο, σε βαθιά καταστολή. Όσο περνάνε οι μέρες, αυτό είναι αισιόδοξο μήνυμα για όλους εμάς, ευελπιστούμε, και με τη βοήθεια του Θεού, να αρχίσει σταδιακά η διαδικασία της αποσωλήνωσης. Αν όλα πάνε καλά, θα χρειαστούμε σίγουρα δύο – τρεις μέρες ακόμη».

Δείτε τις δηλώσεις του αρχιεπίσκοπου: