Αυτές οι ημέρες που πέρασαν αποτέλεσαν μια πολύ καλή ευκαιρία για εξόρμηση και για «ανάσες» εκτός σπιτιού, ώστε να σπάσει η ρουτίνα της καθημερινότητας. Ωστόσο, με πολύ κόσμο να κάνει το ίδιο, οι διαθέσιμοι χώροι στην εξοχή περιορίζονται, με αποτέλεσμα να γίνονται… μάχες για μια καλή θέση.

Στην Αλεξανδρούπολη, εν προκειμένω, υπάρχουν αρκετά μέρη που χρησιμοποιούν ντόπιοι και επισκέπτες για αυτούς τους σκοπούς. Στο Μαΐστρο, στον Άβαντα, στα Λουτρά και αλλού, υπάρχουν τα γνωστά ξύλινα τραπέζια με πάγκους και βασικές υποδομές για ασφαλές ψήσιμο και οι οποίοι συγκεντρώνουν κάθε χρόνο τον βασικό όγκο των εκδρομέων.

Μόνο που και οι χώροι, αλλά και οι υποδομές είναι περιορισμένες, γι’ αυτό κάποιοι θεώρησαν ότι ο μόνος τρόπος για να απολαύσουν αυτές τις παροχές, ήταν… μέσω κράτησης. με έναν τρόπο μάλλον ανορθόδοξο, αν σκεφτούμε ότι πρόκειται για δημόσιες υποδομές που ανήκουν σε όλους και σε κανέναν ταυτόχρονα.

Στον Πλατανότοπο του Μαΐστρου, λοιπόν, κάποιοι θέλησαν να οριοθετήσουν τον… δικό τους χώρο, είτε περνώντας μια κόκκινη κορδέλα γύρω από τα τραπέζια, μέχρι αλυσίδες και λουκέτα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο Facebook. Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα reportal.gr αυτές οι κινήσεις έχουν προκαλέσει την κατακραυγή των χρηστών στα social media.