Πρωτομαγιά στο Χαϊδάρι και προσκύνημα στο Μπλοκ 15, τόπο θυσίας και μαρτυρίου των αγωνιστών της εθνικής αντίστασης, πραγματοποιήθηκε σήμερα με πολλούς πολίτες να ανταποκρίνονται στην πρόσκληση δημοτικών κινήσεων της Δυτικής Αθήνας και του Πειραιά.

Συμμετείχαν οι δημοτικές κινήσεις: “Πειραιάς για Όλους”, “Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου”, “Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον”, “Για μια πόλη ΑΛΛΙΩΣ”, Κορυδαλλός, , “Αλληλεγγύη, η δύναμή μας”, Αγ. Ανάργυροι – Καματερό.

Για τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά Νίκο Μπελαβίλα, και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Πειραιάς για Όλους» η σημερινή μέρα είχε ιδιαίτερη σημασία καθώς μεταξύ των κρατουμένων του Μπλοκ 15 ήταν ο πατέρας του Γιώργος Μπελαβίλας.

Στην εκδήλωση παρέστη και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «ο αγώνας κατά της ακροδεξιάς παραμένει επίκαιρος όσο και απαραίτητος. Σήμερα περισσότερό από ποτέ άλλοτε το ύψιστο πατριωτικό μας χρέος είναι αυτός ο αγώνας διαρκείας απέναντι σε όλες τις αποχρώσεις του μαύρου».