ΠΟΕΔΗΝ για εγκαταλειμμένα παιδιά του «Αγία Σοφία»: Στάχτη στα μάτια η λύση του υπουργείου

«Οι δύο ξενώνες δεν επιλύουν το πρόβλημα»


ΕΛΛΑΔΑ
13:46
18/04/2019
ΠΟΕΔΗΝ για εγκαταλειμμένα παιδιά του «Αγία Σοφία»: Στάχτη στα μάτια η λύση του υπουργείου
2
loading

«Μπροστά στη γενική κατακραυγή για το μείζον πρόβλημα που δημιουργείται με τα εγκαταλελειμμένα παιδιά στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία η κυβέρνηση χθες για άλλη μία φορά κάνει σχεδιασμούς επί χάρτου για την επίλυση του ζητήματος».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με τα εγκαταλειμμένα παιδιά του «Αγία Σοφία».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ τέλη του 2018 το υπουργείο Υγείας είχε αποφασίσει την απορρόφηση των εγκαταλελειμμένων παιδιών στις Προνοιακές Μονάδες.

«Η απόφαση αυτή είναι η μία και μοναδική λύση. Δεν προχώρησε γιατί οι Προνοιακές Μονάδες καταρρέουν, συγχωνεύονται, καταργούνται λόγω ελλείψεων προσωπικού και χρηματοδότησης» αναφέρει η Ομοσπονδία.

«Οι δύο ξενώνες που ανακοινώθηκαν εάν τελικά λειτουργήσουν, θα λειτουργήσουν μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν επιλύουν το πρόβλημα. Είναι ξενώνες εφήβων, άρα τα εγκαταλελειμμένα παιδιά έως 10 ετών θα συνεχίσουν να φιλοξενούνται στα παιδιατρικά νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή και επειδή οι ξενώνες αυτοί θα συμπληρωθούν αμέσως με εγκαταλελειμμένα παιδιά από τα ήδη υπάρχοντα στα παιδιατρικά νοσοκομεία, το πρόβλημα θα συνεχίσει να υφίσταται» συμπληρώνει.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «η λύση που δόθηκε χθες από το υπουργείο Υγείας είναι στάχτη στα μάτια και μεταθέτουν το πρόβλημα μετά τις εκλογές, για να μην εμφανίζεται ότι έχει καταρρεύσει το κράτος κοινωνικής προστασίας στη χώρα μας».

Σήμερα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής φιλοξενούνται 76 εγκαταλελειμμένα παιδιά ηλικίας από μηνών έως 16 ετών -«Αγία Σοφία» 41, Παίδων Πεντέλης 20, «Αγλαΐα Κυριακού» 15- «τα 30 εξ αυτών θα μπορούσαν εάν υπήρχε η δυνατότητα σε προσωπικό να απορροφηθούν στο Κέντρο Βρεφών Μητέρα και τα υπόλοιπα σε Προνοιακές Μονάδες Παίδων και Εφήβων».

Η Ομοσπονδία προσθέτει ότι 15 εγκαταλελειμμένα βρέφη βρίσκονται σήμερα στα δύο μαιευτικά νοσοκομεία «Ε.Βενιζέλου» και «Αλεξάνδρας», που αδυνατεί να φιλοξενήσει το Κέντρο Βρεφών Μητέρα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar πως γινετε

    παιδια που γεννηθηκαν και μεγαλωσαν εκει μεσα να ειναι τωρα δεκαεξι ετων?οπως ολοι ξερουμε ο συριζα κυβερναει μονο τεσσερα,αρα που ησουνα τοσσα χρονια πριν κυριε γιανακε της ποεδην?.

  2. avatar ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

    ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ !! Ο ΡΑΧΑΤΗΣ ΕΨΑΞΕ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΠΑΛΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει