Με καθυστέρηση των τριών ωρών ξεκινούν αυτήν την ώρα οι ιδιοκτήτες
φορτηγών και βυτιοφόρων τη μηχανοκίνητη πορεία τους από το 12ο χλμ της
Αθηνών-Κορίνθου με τελικό προορισμό την Ελευσίνα.

Συνοδευόμενο από
περιπολικά και άλλα οχήματα της αστυνομίας, το κομβόι των φορτηγών και των βυτιοφόρων θα περάσει από τον Κηφισό και την Πέτρου Ράλλη για να καταλήξει εκεί όπου παρέμεναν τα φορτηγά σταθμευμένα από την προηγούμενη εβδομάδα, στα διόδια της Ελευσίνας.

Νωρίτερα, τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα καθώς η αστυνομία είχε τοποθετήσει από νωρίς το πρωί κλούβα κάθετα στο δρόμο για να εμποδίσει τη μετακίνηση των βαρέων οχημάτων. Τα αίματα άναψαν και ένας οδηγός κινήθηκε με το βυτιοφόρο του κατά της κλούβας απειλώντας να την εμβολίσει. Την ίδια ώρα συνάδελφοί τους απειλούσαν να πυρπολήσουν τα οχήματά τους.

Αυτήν την ώρα η κλούβα των ΜΑΤ έχει μετακινηθεί ελαφρώς ώστε να απελευθερωθεί μία λωρίδα κυκλοφορίας από όπου θα περάσουν τα φορτηγά και τα βυτιοφόρα.

Το ρεύμα προς Αθήνα παρέμενε κλειστό από τις 6 το πρωί προκαλώντας απίστευτη ταλαιπωρία στους οδηγούς. Το ρεύμα προς Κόρινθο έκλεινε κατά διαστήματα.

Για αύριο οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων έχουν προγραμματίσει πορεία- χωρίς τα οχήματά τους- προς τη Βουλή, όπου θα συζητείται το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών.