Το ένα υπουργείο ρίχνει το μπαλάκι στο άλλο για την κατάσταση που επικρατεί με τους ιδιοκτήτες των φορτηγών. «Θέλω να πιστεύω ότι αστυνομία ή οι εισαγγελικές αρχές για τα όσα τους αφορούν, κάνουν αυτό που επιβάλει το καθήκον τους», λέει ο Ρέππας, που δε θέλει να χρεωθεί τις εικόνες των αποκλεισμένων δρόμων και των ταλαιπωρημένων πολιτών και «καρφώνει» τους Παπουτσή – Καστανίδη.

«Εμείς θα επέμβουμε κάνοντας συλλήψεις αν η κατάσταση στην αγορά χειροτερεύσει», απαντά το «ακέφαλο» υπουργείο προστασίας του Πολίτη που «δείχνει» το Μαξίμου ως τον μοναδικό υπεύθυνο που θα αποφασίσει για το αν η κατάσταση στην αγορά δικαιολογεί την πιο δυναμική επέμβαση της ΕΛΑΣ.

Στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη οι συνεννοήσεις πάλι γίνονται υπερ-ατλαντικά. Ο Χρήστος Παπουτσής βρίσκεται στις ΗΠΑ από το Σάββατο για σοβαρούς λόγους υγείας συγγενικού του προσώπου.

Μοιραία όλες οι συνεννοήσεις για τη διαχείριση της κρίσης έχουν αποκτήσει το χαρακτήρα του σπασμένου τηλεφώνου. Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. περιμένει την έγκριση του πολιτικού προϊσταμένου και εκείνος περιμένει από το Μαξίμου να αποφασίσει.

Παράλληλα η αστυνομία ρίχνει «μπαλάκι» και στους εμπορικούς συλλόγους και επιμελητήρια για τις καταγγελίες των εμπόρων που υπάρχουν για τις ελλείψεις στην αγορά. «Εάν δεν υπάρχει συγκεκριμένη καταγγελία, δεν μπορεί να υπάρξει και συγκεκριμένη αντίδραση από τα όργανα της πολιτείας».

Αναζητείται ο υπουργός- συντονιστής. Στις μεταξύ τους πάντως συζητήσεις στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και των Μεταφορών «καρφώνουν» τον Γιάννη Ραγκούση. «Ο ρόλος του υπερ-υπουργού συντονιστή είναι να δώσει κατευθυντήριες γραμμές σε τέτοιες περιπτώσεις όπου λείπει ο πρωθυπουργός», λένε για τον Γιάννη Ραγκούση που για την ώρα φέρει μόνο τον τίτλο του συντονιστή αλλά όχι και τη χάρη του. Γενικώς με μια κρίση μικρής κλίμακας φαίνονται και πάλι μεγεθυμένες οι αρρυθμίες της κυβέρνησης.