Σημαντικές ζημίες, που ενδέχεται να κοστίσουν και θέσεις εργασίας, καταγράφουν οι επιχειρήσεις των τομέων μεταφοράς, διαμεταφοράς και logistics, λόγω της αποχής των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΒΕ).

Σύμφωνα με τον ΣΕΒΕ, υπολογίζεται πως καθημερινά οι επιχειρήσεις αυτές χάνουν πέντε εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που ίσως οδηγήσει ακόμη και στην απώλεια 50 θέσεων εργασίας καθημερινά.

«Η προμήθεια πρώτων υλών στην ελληνική βιομηχανία και βιοτεχνία έχει διακοπεί, οδηγώντας τη σε μερική ή ολική αναστολή της παραγωγικής διαδικασίας. Παράλληλα, υφίσταται αδυναμία αποστολής όλων των εξαγωγικών φορτίων στους πελάτες του εξωτερικού […] Για ορισμένα μάλιστα προϊόντα, όπως η βρώσιμη ελιά, οι επιπτώσεις είναι ακόμη χειρότερες, λόγω του ευπαθούς και εποχιακού χαρακτήρα τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο ΣΕΒΕ καλεί τους ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων και βυτιοφόρων να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους και το αρμόδιο υπουργείο να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της ομαλότητας στις μεταφορές, σημειώνοντας ότι και η επίταξη των οχημάτων, δεν λειτούργησε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.