Το μεγαλύτερο πρόγραμμα «έξυπνης στάθμευσης» θα υλοποιήσει ο δήμος Αθηναίων

Οι λεπτομέρειες του σχεδίου και τι πρέπει να κάνουν οι κάτοικοι


ΕΛΛΑΔΑ
20:53
09/04/2019
Το μεγαλύτερο πρόγραμμα «έξυπνης στάθμευσης» θα υλοποιήσει ο δήμος Αθηναίων
6
loading

Ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα έξυπνης στάθμευσης, με σκοπό την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης, την αναβάθμιση και την εξυπηρέτηση των οδηγών επισκεπτών και κατοίκων της, θα αποκτήσει η Αθήνα.

Σήμερα ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, η σύναψη σχετικής συμφωνίας μεταξύ της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρίας Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ του δήμου Αθηναίων - ΔΑΕΜ Α.Ε. και της Ένωσης Εταιριών «ΟΤΕA.E. - ONEX S.A.». Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 497.950,00 Euro και προβλέπεται να αποπερατωθεί σε 6 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Η συμφωνία προβλέπει την εγκατάσταση στο οδόστρωμα, σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, σε πρώτη φάση στην περιοχή του Ευαγγελισμού και του Κολωνακίου, χιλίων (1000) αισθητήρων έξυπνης στάθμευσης, που μέσω mobile εφαρμογής (iOS και Android), θα ενημερώνουν τους οδηγούς που ακριβώς υπάρχουν ελεύθερες θέσεις στάθμευσης. Οι οδηγοί, μόλις παρκάρουν σε έξυπνη θέση στάθμευσης, θα μπορούν μέσω της υπάρχουσας mobile εφαρμογής MyΑthensPass, να πληρώνουν για τον χρόνο στάθμευσής τους.

Επιπλέον, θα εγκατασταθεί μία ενιαία Πλατφόρμα Έξυπνης Πόλης για την υποστήριξη και τη διαχείριση των αισθητήρων. Η πλατφόρμα θα παρέχει στη Διοίκηση του δήμου ένα κέντρο ελέγχου λειτουργίας με ταμπλό (dashboards), όπου θα αποτυπώνεται η συνολική εικόνα της στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας. Με αυτόν τον τρόπο, η Δημοτική Αστυνομία θα έχει τη δυνατότητα από απόσταση να ελέγχει τη νομιμότητα και την πληρωμή της θέσης στάθμευσης καθώς και την εύρυθμη λειτουργία όλου του συστήματος. «Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο έξυπνης στάθμευσης στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη» τόνισε ο κ. Καμίνης, επισημαίνοντας ότι «η Αθήνα πρωτοπορεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό των πόλεων, επενδύοντας σε έργα μεγάλης κλίμακας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Giorgis

  Σε μερικά χρόνια οι περισσότεροι δεν θα θέλουν να έχουν ιδιόκτητο αυτοκίνητο. Ειδικά όταν θα υπάρχουν πλήρως αυτόνομα οχήματα.

 2. avatar […] για άλλη μια χρονιά μαλακίες

  Καλά έτσι όπως το πάτε εσείς σε λίγο θα μας ζητάτε να πληρώσουμε επειδή κάτσαμε σε ένα από τα παγκάκια στο Σύνταγμα η στα σκαλιά του μετρό με 2 ευρώ η ώρα.Για άλλη μια φορά ξεφτίλα όσο πάτε και [...]

 3. avatar Δημήτρης Πετρόπουλος

  Καλύτερο θα ήταν για την πόλη μας ο Δήμος να καταργήσει την μια από τις δύο λωρίδες στάθμευσης στους δρόμους και έτσι να μεγαλώσει τα πεζοδρόμια διότι τώρα δύο άτομα δεν χωρούν για να περπατήσουν και ίσως να μπορέσει να προσαρμόσει και έναν ποδήλατόδρόμο. Επίσης η εικόνα με τα σταθμευμένα οχήματα παντού είναι τριτοκοσμική. Ας κοιτάξει επίσης ο δήμαρχος και την παράνομη στάθμευση των δικύκλων επάνω στα πεζοδρόμια. Είναι τραγικό! Αν κάποιος δήμαρχος τολμήσει και τα κάνει θα τον γράψει η ιστορία!

 4. avatar WEUIUYWERUY

  ΣΑΝ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΡΚΙΚΚ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΟ ,,,, ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΤΟ ΕΥΘΥΜΟ ΤΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ , ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. avatar Ο δήμος Φροντίζει για την

  εξυπηρέτησή σας και πως θα σας αδειάσουμε το πορτοφόλι σας.

  Ευχαριστούμε την καλησπέρα μας

 6. avatar Kritongr

  Ο πιο άχρηστος δήμαρχος εβερ... Θα βάλει στην πιο βρομερη και ελεεινή πρωτεύουσα της Ευρώπης... Έξυπνα συστήματα... Θεέ μου..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει