Για μια ακόμη φορά το κρασί «Λευκός Κύκνος» από τη νέα σειρά κρασιών «Κύκνος» της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, στηρίζει την Τέχνη συνοδεύοντας τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης «Μιγαδικά Σήματα» της Ασπασίας Κουζούπη, που πραγματοποιούνται στις 7 Φεβρουαρίου.

Η Ασπασία Κουζούπη με τη βασική αρχιτεκτονική της παιδεία, αλλά και την ειδίκευσή της στο τοπίο και το αστικό τοπίο, παρουσιάζει μία εικαστική έκθεση άρρηκτα δεμένη με την αντίληψη του χώρου. Για πρώτη φορά μάλιστα, θα παρουσιαστούν και έργα της με την ιδιότητα της παρουσίας στο απόλυτο σκοτάδι, χάρη στη χρήση υλικών με φωσφορίζουσες ιδιότητες.

Τα μιγαδικά σήματα, κολλάζ φωτοευαίσθητων υλικών σε αλουμίνιο, αναδεύουν μνήμες του οδικού τοπίου. Θα παρουσιαστούν διαφορετικές ενότητες έργων, μεταξύ των οποίων, ενότητες έργων με τη δυνατότητα τοποθέτησης στον εξωτερικό χώρο, έργα σπονδυλωτά με δυνατότητες εσωτερικής μετακίνησης, έργα που προεκτείνουν τη γεωμετρία των οδικών μοτίβων. Η ενότητα «ΟΙΔΥΣΕΙΣ/Απαγορεύεται» διερευνά κοινούς τόπους ανάμεσα στον δύοντα ηλιακό δίσκο και το σήμα «απαγορεύεται».

Η έκθεση πρόκειται για μία φυσική συνέχεια των αποδομημένων σημάτων σήμανσης-έργων τέχνης που πρωτοδημιουργήθηκαν το 2005 στον κόμβο Αναστάσεως της Αττικής Οδού, ως μόνιμη εγκατάσταση, έργο της ομάδας «ΓΛΥΠΤΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΤΟΠΙΑ ®: Γκόλαντα + Κουζούπη».

Όπως σημειώνει η ίδια η Κουζούπη: «ως μιγαδικό ονόμασα ένα κομμάτι των στοχασμών μας που δεν άγγιξε ή που παραλίγο να αγγίξει την πραγματικότητα, που δεν αναδύθηκε ως γεγονός στην επιφάνειά της».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 2 Μαρτίου 2013.