Γεννήθηκε στο Κονγκό όπου και φοίτησε σε γαλλικό σχολείο. Στα 10 της ήρθε με την οικογένειά της μόνιμα στην Ελλάδα και συνέχισε στη Γαλλική Ακαδημία της Αθήνας, από όπου και αποφοίτησε.

Στην Ελλάδα σπούδασε στη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη.

Η Άννα Κουρή έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στο κοινό από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην επιτυχημένη σειρά «Οι Μεν και οι Δεν», παρότι γινόταν ευρύτερη γνωστή και από τις «Τρεις Χάριτες».

Από το 2011 μέχρι και σήμερα η ηθοποιός παίζει στην παράσταση «Είδα το Χάρη με τα μάτια μου» του Χάρη Ρώμα.
Πιστεύει πάντως και το έχει αναφέρει δημοσίως ότι οι «Μεν και Δεν» μπορεί να της χάρισαν προβολή και αναγνωρισιμότητα όμως την περιόρισαν στη συνέχεια αφού όλοι της ζητούσαν να υποδυθεί τους ίδιους ρόλους με την τηλεοπτική «Βάνα Δάγκα» κάτι που δεν επιθυμούσε γι’ αυτό και έχει πει πολλά «όχι» σε προτάσεις.

Η Άννα Κουρή που τα τελευταία χρόνια παίζει μόνο στο θέατρο, θέλει να γυρίσει στη τηλεόραση. Της λείπει που απέχει αλλά ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι επιλογή της.

Η ηθοποιός είναι χαμηλών τόνων και δεν θέλει να αναφέρεται στην προσωπική της ζωή, παρά μόνο στη δουλειά της. Κι αυτό γιατί πιστεύει ότι η προσωπική ζωή του καθενός αφορά το κάθε άτομο προσωπικά και δεν είναι σωστό να κοινοποιείται.

Στο επαγγελματικό κομμάτι πάντως η ηθοποιός ξεκαθαρίζει ότι δεν την ενοχλεί που προβάλλονται οι τουρκικές σειρές. Την ενοχλεί που δεν παράγονται πια ελληνικές. «Έχουν εξαφανιστεί τα ελληνικά σίριαλ. Ξαφνικά τόσοι ηθοποιοί, τεχνικοί, άνθρωποι που συμβάλλουν στο να βγει μια σειρά έχουν βρεθεί στο περιθώριο», λέει. Και έχει παραδεχτεί ότι μπορεί να μην την πολέμησαν στην πορεία της αλλά ούτε και τη βοήθησαν.

Η Άννα Κουρή παραμένει εδώ και αρκετά χρόνια από τις καλύτερες φίλες του Χάρη Ρώμα γι’ αυτό και βρίσκεται μαζί του στο σανίδι. Ξεκαθαρίζει πάντως ότι ο χώρος της είναι αρκετά δύσκολος, λόγω της κατάστασης στην αγορά, γι’ αυτό και θα ήταν προτιμότερο οι νέοι να έχουν εναλλακτική, όσοι δηλαδή θέλουν να ασχοληθούν με την υποκριτική.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».