Μια ρομαντική ιστορία από την Κρήτη που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πατρίς» συγκίνησε πολλούς και έγινε viral στο ελληνικό διαδίκτυο. Επρόκειτο όμως για μια πρωταπριλιάτικη φάρσα και πολλοί «τσίμπησα» στο ψέμα, ανάμεσά τους και εμείς.

Η αληθοφανής ιστορία που δημιούργησε η εφημερίδα «Πατρίς» τοποθετείται σε ένα χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου και αφορά την ερωτική ιστορία δύο ηλικιωμένων οι οποίοι αποφάσισαν να «κλεφτούν». Και αυτό για να ζήσουν τον εφηβικό και ανεκπλήρωτο έρωτά τους.

Όπως ανέφερε στο αρχικό της δημοσίευμα η εφημερίδα, «πρόκειται για έναν 78χρονο συνταξιούχο του Δημοσίου και μία 72χρονη συγχωριανή του, τα σπίτια των οποίων βρίσκονται στην ίδια γειτονιά.

Η γυναίκα, με παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα, χήρεψε πριν από περίπου έξι χρόνια. Πριν από μια διετία χήρεψε και ο γείτονάς της, ο οποίος έμεινε μόνος στον κόσμο αφού δεν είχε την τύχη να δημιουργήσει δική του οικογένεια.

Ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ο γιος της 72χρονης επισκεπτόμενος το πατρικό του σπίτι στο χωριό, το βρήκε ερμητικά κλειστό. Αρχικώς πίστεψε ότι η μητέρα του ήταν ακόμα στην εκκλησία και έτσι άνοιξε με το δικό του κλειδί. Τότε βρήκε πάνω στο τραπέζι υπήρχε ένα γράμμα που τα εξηγούσε όλα.

Σε αυτό το γράμμα η γυναίκα εξηγούσε ότι θα συζούσε με τον 78χρονο και ότι ήθελε τα παιδιά της να σεβαστούν την επιθυμία της.

Στο ίδιο γράμμα, σύμφωνα με πληροφορίες από το χωριό, εξηγούσε πώς είχε διευθετήσει όλα τα κληρονομικά τους. Και τέλος τούς ζητούσε να σεβαστούν την επιθυμία της να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής της με τον σύντροφο της καρδιάς της.

Η υπόθεση έφθασε μέχρι το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου μετέβησαν τα παιδιά της 72χρονης, θέλοντας να διερευνήσουν αν πίσω από αυτό το γράμμα κρύβεται κάτι άλλο και αν συμβαίνει κάτι κακό στην μητέρα τους καθώς δεν μπορούσαν να αποδεχθούν ότι η δική τους η μητέρα θα έκανε κάτι τέτοιο.

Για τον λόγο αυτό προχώρησαν σε καταγγελία εξαφάνισης, ζητώντας να γίνει έρευνα.

Η αστυνομία προχώρησε σε έρευνα στο σπίτι του άνδρα το οποίο ήταν και αυτό κλειστό αλλά πλήρως τακτοποιημένο.

Πάντως αστυνομικές πηγές ανέφεραν ωστόσο στην «Π» ότι μόλις την περασμένη Πέμπτη η 72χρονη επικοινώνησε τηλεφωνικά με τα παιδιά της προκειμένου να τα καθησυχάσει ότι είναι καλά και ότι βρίσκεται με τον σύντροφό της κάπου στην περιοχή του Βόλου όπου ζούσε ο ηλικιωμένος μέχρι και τη συνταξιοδότησή του».

«Το πρωταπριλιάτικο ψέμα που έγινε viral!»

Η «Πατρίς» επανήλθε σήμερα με ένα νέο δημοσίευμα με τίτλο «Το πρωταπριλιάτικο ψέμα που έγινε viral!». Σε αυτό σημειώνεται: «Το πόσο μεγάλη επιτυχία είχε το πρωταπριλιάτικο ψέμα της εφημερίδας Πατρίς, φαίνεται από τις εκατοντάδες αναδημοσιεύσεις.

Γράφτηκαν πολλά για τους… συμπαθείς ηλικιωμένους και όχι μόνο από τα ενημερωτικά site που έσπευσαν να παίξουν “ψηλά την είδηση” αλλά και από αναγνώστες που έσπευσαν με σχόλιά τους να δηλώσουν την πίστη τους στον έρωτα που…χρόνια δεν κοιτά!

Η “είδηση” κυκλοφόρησε μέσα σε λίγα λεπτά και έγινε πιστευτή. Και κάπως έτσι, τα news γίνονται και…fake news! Τουλάχιστον αυτή τη φορά είχε μία διαφορετική γλύκα!».