Ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, χωρίς τη χρήση αλυσίδων, παρά το κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει την περιοχή.

Πρόβλημα παρουσιάστηκε στις 8 το πρωί και για περίπου δύο ώρες, όταν στο ύψος του Μαρτίνου «δίπλωσε» νταλίκα και χρειάστηκε η παρέμβαση γερανού για την απομάκρυνσή της.

Έκτοτε η συγκοινωνία διεξάγεται κανονικά με χαμηλές ταχύτητες. Σε ορισμένα σημεία, με την παρέμβαση της τροχαίας, σταματούν περιοδικά βαριά οχήματα στη δεξιά πλευρά του δρόμου, ώστε να ελευθερώνεται η πρόσβαση από τα ΙΧ.
Όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Νέα Οδός», Γεράσιμος Μονοκρούσος, από τις 2 τα ξημερώματα, 50 εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες περιδιάβαιναν το τμήμα της εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας η εταιρεία είχε ενημερωθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και είχε προβεί σε ασκήσεις ετοιμότητας την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυτή τη στιγμή τα εκχιονιστικά είναι διάσπαρτα στο εθνικό οδικό δίκτυο, προκειμένου να διευκολύνουν τους οδηγούς από τα αλλεπάλληλα κύματα χιονόπτωσης, που πλήττουν την περιοχή.

Ωστόσο, μικροπροβλήματα στην κίνηση των οχημάτων σημειώνονται σε αρκετά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, λόγω της χιονόπτωσης, αλλά και των κατολισθήσεων ή του παγετού.

Σύμφωνα με μεσημβρινή ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η κατάσταση ομαλοποιείται με τη παρέμβαση της Τροχαίας, κατόπιν σχετικής διακοπής της κίνησης. Για παράδειγμα, στο τούνελ του οικισμού Αγίου Γεωργίου, στον δρόμο Άμφισσας -Λιδορικίου, λόγω κατολίσθησης, διενεργείται εκτροπή της κυκλοφορίας.

Εκτροπή των οχημάτων λόγω κατολισθήσεων αποφασίστηκε και στα ορεινά Κορινθίας, Λακωνίας, Κρήτης, Πρέβεζας, Φλώρινας και Καστοριάς, ενώ εκτροπή των φορτηγών γίνεται στην ΠΕΟ Θηβών – Ελευσίνας.

Στην Αττική έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων προς το ξενοδοχείο της Πάρνηθας στην περιφερειακή οδό Πεντέλης, στην ΠΕΟ Αθηνών – Θηβών στο 4οχλ (ρεύμα προς Θήβα), στη Λ. Διονύσου, στη Λ. Φυλής, από μονή Κλειστών μέχρι Δερβενοχώρια και στην Καισαριανή, από την οδό Αναστάσεως προς τον Υμηττό.