Σε εφαρμογή προγράμματα για τη διατήρηση των οικογενειακών δεσμών των κρατουμένων

Το παράδειγμα των φυλακών Μαλανδρίνου


ΕΛΛΑΔΑ
23:06
27/03/2019
Σε εφαρμογή προγράμματα για τη διατήρηση των οικογενειακών δεσμών των κρατουμένων
loading

Παιδικά πάρτι διοργανώνονται στο κατάστημα κράτησης του Μαλανδρίνου, με την έγκριση των σωφρονιστικών αρχών ενώ από τον Ιούλιο του 2017 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έχουν πραγματοποιηθεί 355 επισκεπτήρια από 804 παιδιά.

Αυτό αποκάλυψε ο διευθυντής των φυλακών Μαλανδρίνου Ευθύμιος Παπαδήμας στην Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής, που συνεδρίασε με θέμα τη διατήρηση των οικογενειακών δεσμών των κρατουμένων, διευκρινίζοντας ότι από τον Ιούλιο του 2017, λειτουργεί ειδικά διαμορφωμένος χώρος παιδικού επισκεπτηρίου, στον οποίο υπάρχουν παιχνίδια και βιβλία κι εκεί οι κρατούμενοι μπορούν να δουν τα παιδιά ή τα εγγόνια τους.

Όπως είπε ο κ. Παπαδήμας, «συνολικά στο Μαλανδρίνο έχουν πραγματοποιηθεί 355 επισκεπτήρια από 804 παιδιά».

Πρόσθεσε δε, ότι πριν από λίγες μέρες διοργανώθηκε ένα παιδικό πάρτι στις φυλακές, μετά από παράκληση ενός πατέρα κρατούμενου που ήθελε να κάνει τη γιορτή του γιου του.

Από την πλευρά της, η επιστημονική συνεργάτης του γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Κριστίν Μέρκελ, επεσήμανε ότι αυτή την στιγμή λειτουργούν οκτώ παιδικά επισκεπτήρια και σύντομα θα λειτουργήσει και ένατο στις φυλακές Τρικάλων.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι, πέραν των τεσσάρων φυλακών όπου ήδη λειτουργεί πιλοτικά το σύστημα του ηλεκτρονικού επισκεπτηρίου, θα ξεκινήσει η εφαρμογή του και σε άλλες τρεις φυλακές, ενώ προανήγγειλε και την επέκταση του οικογενειακού επισκεπτηρίου που σήμερα εφαρμόζεται μόνο στο Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών, και σε άλλες φυλακές.

(φωτογραφία αρχείου)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει