Με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου ολοκληρώθηκε ο εορτασμός της εθνικής επετείου στην Κέρκυρα. Την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις εκπροσώπησε, ο υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής.

«Σήμερα τιμούμε τον αγώνα τον Ελλήνων για την ελευθερία και την ανεξαρτησία. Έναν αγώνα εμπνευσμένο από τις αξίες και τα ιδανικά του διαφωτισμού, έναν αγώνα που συγκλόνισε την Ευρώπη, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Ταυτόχρονα γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό. Το χαρμόσυνο μήνυμα για τη δημιουργία του φωτός, της ζωής, για την αναγέννησης της φύσης. Είναι μια μέρα που όλοι οφείλουμε να σκεφτόμαστε πάνω από όλα την ενότητα του λαού. Να σκεφτόμαστε ότι ο αγώνας , για ελευθερία , ανεξαρτησία, ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, για δημοκρατία και ευημερία είναι ένας αγώνας αδιάλειπτος, ένας αγώνας πάντοτε επίκαιρος» ήταν το μήνυμα του υφυπουργού Πολιτισμού Κώστας Στρατή, για τη σημερινή επέτειο.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, παραπλεύρως της πλατείας Σπιανάδα, στην οδό Αγωνιστών Πολυτεχνείου και συμμετείχαν, τμήματα Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Φοιτητών, Μαθητών Σχολών και Σχολείων, Οδηγών Προσκόπων, Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης, με συμμετοχή των Φιλαρμονικών Εταιρειών «Κέρκυρας -Παλαιά Φιλαρμονική», «Μάντζαρος», «Καποδίστριας» και Κορακιάνας «Σπύρος Σαμαράς».

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή», από τις φιλαρμονικές των Εταιρειών «Μάντζαρος», και «Κερκύρας – Παλαιά Φιλαρμονική» ενώ πολλοί ήταν οι παρευρισκόμενοι που φώναξαν συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.