Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια από την απαρχή της οικονομικής κρίσης. Κάποιος θα περίμενε ότι στα τρία αυτά χρόνια θα είχε επέλθει μια σχετική … κάθαρση όσον αφορά στις νοοτροπίες που οδήγησαν την χώρα στο χείλος του γκρεμού. Όπως όμως εύκολα μπορεί κάποιος να διαπιστώσει, κάτι τέτοιο δεν υφίσταται.

Παίρνοντας για παράδειγμα τις ιστορίες διαφθοράς που καταγράφονται καθημερινά στην ιστοσελίδα edosafakelaki.org η ελπίδα ότι ο… θεσμός που στη χώρα μας αποκαλείται φακελάκι τείνει να εκλείψει, διαψεύδεται με τις ιστορίες να καταγράφονται η μία μετά την άλλη και φυσικά πολλές από αυτές να έχουν σημείο αναφοράς την Κρήτη.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ασθενή από το Ηράκλειο που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για καρκίνο στους πνεύμονες τον Δεκέμβρη του 2011. Όπως καταγγέλλει ο πνευμονολόγος που ανέλαβε την επέμβαση, τον προειδοποίησε να μην ρισκάρει να τον… κοροϊδέψει με το φακελάκι γιατί η μετεγχειρητική περίοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη… Ο ίδιος αναγκάστηκε να δώσει 1.500 ευρώ.

Σε άλλη περίπτωση γυναικολόγος του Ηρακλείου ζήτησε φακελάκι 900 ευρώ για να ξεγεννήσει γυναίκα πριν από μερικές εβδομάδες. Τελικά όπως καταγγέλλεται συμβιβάστηκε με 700 ευρώ.

Μία ακόμη καταγγελία αναφέρει ότι για εγχείρηση μαστού γιατρός ζήτησε 1.500 ευρώ. Χαρακτηριστικά η καταγγελία αναφέρει:

«Καλησπέρα ! Ήθελα κ εγώ με την σειρά μου να καταγγείλω το περιστατικό που συνέβη στην οικογένειά μου… Η μητέρα πριν καιρό χρειάστηκε να κάνει εγχείρηση στον μαστό και να της αφαιρεθούν οι χτυπημένοι λεμφαδένες χρειάστηκαν δυο χειρουργεία. Στο ένα ο γιατρός μας ζήτησε 800 και στο άλλο 300 έτσι απλά πήρε 1.000 ευρώ! Επίσης όταν στην γιαγιά μου αφαίρεσαν ένα οζίδιο από τον πνεύμονα, της πήραν άλλα 400… Αυτά από την όμορφη μας Ελλάδα! Ευχαριστώ».

Φυσικά οι καταγγελίες δεν σταματούν εδώ, τα παραδείγματα είναι αμέτρητα και όποιος θελήσει να περιηγηθεί στην ιστοσελίδα μπορεί να βρει δεκάδες ιστορίες.

Πηγή: prismanews.gr