Να αποδράσουν από τις φυλακές Νιγρίτας Σερρών κατηγορούνται ότι επιχείρησαν το προηγούμενο 24ωρο τρεις κρατούμενοι, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία με την αυτόφωρη διαδικασία και παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη.

Πρόκειται για πακιστανικής καταγωγής κρατούμενους, ηλικίας 22, 25 και 30 ετών, οι οποίοι, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκτίουν ποινές για αδικήματα συνδεόμενα – κατά περίπτωση – με παράνομες μεταφορές αλλοδαπών και ληστείες.

Σωφρονιστικός υπάλληλος κατέθεσε στο πλαίσιο της προανάκρισης ότι γύρω στις 6.30 το απόγευμα της Τετάρτης αντιλήφθηκε τους τρεις κρατούμενους να κινούνται ύποπτα και αμέσως ενημέρωσε τους συναδέλφους βάρδιας. Κατόπιν κινητοποίησης οι κρατούμενοι εντοπίστηκαν στα προπύλαια πτέρυγας, η οποία βρίσκεται εκτός λειτουργίας, όπου και ακινητοποιήθηκαν.

Οι συλληφθέντες φαίνεται να υπέστησαν επιφανειακά τραύματα κατά την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη και γι’ αυτό το λόγο μεταφέρθηκαν πρώτα στο ιατρείο των φυλακών για την παροχή των πρώτων βοηθειών.