Εναντίον των φαινομένων βίας στα πανεπιστήμια τάχθηκε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, εκτιμώντας πως πρόκειται για καθοδηγούμενη βία, «καθαρά ποινική» και σαν τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται.

«Οι μεταπράτες της βίας δεν έχουν θέση στα πανεπιστήμια, δεν έχουν θέση στην κοινωνία. Αυτή η βία που ασκείται και που νομίζω ότι είναι καθοδηγούμενη σε πάρα πολλές περιπτώσεις, όχι μόνο δεν έχει χώρο αλλά δεν έχει και πολιτικό πρόσημο. Είναι καθαρά ποινική και έτσι πρέπει να αντιμετωπισθεί» είπε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο υφυπουργός στο τέλος της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου Γιώργο Δημοσθένους, παρουσία του πρεσβευτή της Κύπρου στην Αθήνα Ιωσήφ Ιωσήφ, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν θέματα συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της εκπαίδευσης.

Ο κύπριος υπουργός εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του που βρίσκεται στην πατρίδα, «στον τόπο που σπούδασα καθώς φοίτησα στο Πολυτεχνείο» και ανέφερε πως στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν και τα δύο υπουργεία. «Διαπιστώσαμε συναντίληψη για εκπλήρωση κοινών στόχων για τη διασφάλιση της ποιότητας στην εκπαίδευση για τη στενή συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου» είπε.

Αναφερόμενος στη σημερινή οικονομική κρίση που μαστίζει και την Κύπρο, ο κ. Δημοσθένους είπε πως «πρέπει να περάσουμε την κρίση με όσο το δυνατό λιγότερα προβλήματα» και τόνισε ότι «ειδικά σε καιρούς κρίσης πρέπει να στηρίζουμε την εκπαίδευση και τον πολιτισμό για να μη δημιουργήσουμε μόνιμες πληγές».

Ο κ. Παπαθεοδώρου, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι υπάρχει μόνιμη συνεργασία και συναντίληψη με το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, ενώ χαρακτήρισε δυναμικές και αποτελεσματικές τις συνεργασίες με τους Κυπρίους. Ανέφερε, επίσης ότι στη συζήτηση που είχαν με τον κύπριο υπουργό διαπιστώθηκε η συναντίληψη σε διάφορα θέματα, όπως είναι η συνεργασία σε επίπεδο πανεπιστημίων, αλλά και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι δύο υπουργοί και ο πρεσβευτής της Κύπρου στην Αθήνα άκουσαν τα κάλαντα από τους μαθητές του μουσικού σχολείου Παλλήνης και ο κύπριος υπουργός υποσχέθηκε στους μαθητές να συναντηθούν με τους συμμαθητές τους των μουσικών σχολείων της Κύπρου.