Διευκρινίσεις για την προσγείωση κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», η οποία πυροδότησε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, δίνει με ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Όπως αναφέρει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, επρόκειτο για μία συνήθη πτήση που διακινήθηκε εντός του ελληνικού εναερίου χώρου σύμφωνα με κατατεθειμένο και εγκεκριμένο σχέδιο πτήσης.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το αεροπλάνο σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης είχε προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης από το Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις 07:30 (ώρα Ελλάδας) και διαδρομή μέσω του εναερίου χώρου των Μπαχρέιν, Σαουδικής Αραβίας και Αιγύπτου, με προορισμό την Ελλάδα και συγκεκριμένα το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Διπλωματικές πηγές που επικαλείται ο Alpha αναφέρουν ότι το αεροσκάφος είχε μεταβεί από τη Βενεζουέλα στη Γενεύη στις 25 και 26 Φεβρουαρίου, και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το Άμπου Ντάμπι, με ενδιάμεσο σταθμό την Πορτογαλία.

Το αεροσκάφος είχε πραγματική ώρα άφιξης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 13:59 (ώρα Ελλάδας) για ανεφοδιασμό καυσίμων. Η πρεσβεία της Βενεζουέλας μέσω του υπουργείου Εξωτερικών αιτήθηκε διάθεση της VIP αίθουσας του αερολιμένα, προκειμένου να φιλοξενηθεί ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Jorge Arreaza. Η αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου φιλοξένησε τον υπουργό της Βενεζουέλας όπως προβλέπεται από την εθιμοτυπία, μέχρι την ώρα ολοκλήρωσης του ανεφοδιασμού.

Η Υπηρεσία σημειώνει ότι πλην των επιτετραμμένων, στην αίθουσα VIP δεν υπήρχαν άλλες επισκέψεις στον χρόνο παραμονής του ξένου αξιωματούχου.

Το αεροσκάφος αναχώρησε στις 17:47 (ώρα Ελλάδας) από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό το Διεθνές αεροδρόμιο στο Πράσινο Ακρωτήρι. Η αναχώρηση του αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με νέο επίσημο κατατεθειμένο και εγκεκριμένο σχέδιο πτήσης και αναγραφόμενη ώρα απογείωσης 17:30 τοπική. Το αεροσκάφος σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης θα κατευθυνόταν στον τελικό του προορισμό μέσω των εναερίων χώρων της Ιταλίας, Τυνησίας, Αλγερίας, Μαρόκου και Καναρίων Νήσων.

TAGS