«Ξυρίζει» το κρύο στη Βόρεια Ελλάδα με θερμοκρασίες που κατρακυλούν κάτω από το μηδέν και την παγωνιά να μετατρέπει τους δρόμους σε παγίδες.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Μετεωρολογικό Σταθμό Μακεδονίας, ο υδράργυρος έπεσε το πρωί στη Φλώρινα στους -15 βαθμούς και στην Καστοριά στους -12. Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν και στη Θεσσαλονίκη, όπου στην περιοχή του αεροδρομίου το θερμόμετρο έδειξε -5 βαθμούς. Υπό του μηδενός οι θερμοκρασίες και στις περισσότερες πόλεις της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα -6 στις Σέρρες, -4 στη Βέροια και τη Δράμα, -2 στο Κιλκίς.

Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Φλώρινας και σε όλους τους ορεινούς επαρχιακούς δρόμους του νομού Καστοριάς. Αλυσίδες χρειάζονται επίσης οι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βίγλας, στα ορεινά των Γρεβενών (προς Σαμαρίνα, Περιβόλι και το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας) και στα 12 τελευταία χιλιόμετρα του επαρχιακού δρόμου Κοζάνης – Βλάστης.

Στην Κεντρική Μακεδονία, με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων προς όλα τα χιονοδρομικά κέντρα και σε ορισμένους ορεινούς επαρχιακούς δρόμους των νομών Σερρών, Ημαθίας, Πέλλας και Κιλκίς.