Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Τις ακατάλληλες συνθήκες στον άτυπο χώρο κράτησης των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος επισημαίνουν τα μέλη της κίνησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα μετά από το κάλεσμα που τους έγινε προκειμένου να παράσχουν ρούχα και είδη προσωπικής υγιεινής στα 41 άτομα, εκ των οποίων 8 γυναίκες και 7 παιδιά νεοεισερχόμενοι πρόσφυγες κυρίως από τη Συρία.

Από την επίσκεψη αυτή διαπίστωσαν ότι κρατούνται άνδρες μαζί με γυναίκες και παιδιά και αναφέρθηκε ότι υπήρχαν 3 ποινικοί στον ίδιο χώρο και ένα ασυνόδευτο ανήλικο παιδί που κρατείται καιρό εκεί περιμένοντας να μεταφερθεί σε κατάλληλο κέντρο φιλοξενίας.

«Ο χώρος κράτησης ήταν τελείως ακατάλληλος και οι συνθήκες κράτησης άθλιες. Δεν υπήρχαν στρώματα, κουβέρτες, είδη καθαριότητας και υπάρχει μόνο μια τουαλέτα», αναφέρουν.

Εξάλλου οι υπεύθυνοι για τη κράτηση Λιμενικοί, ανέφεραν ότι έχουν απευθυνθεί σε όλες τις τοπικές αρχές και δεν ανταποκρίθηκε καμιά.

Για το θέμα της σίτισης των μεταναστών κατέθεσε και σχετική ερώτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και Αιγαίου Κώστα Μουσουρούλη.