Άραβες μεγιστάνες, πάμπλουτοι Ρώσοι επενδυτές αλλά και πασίγνωστοι Έλληνες επιχειρηματίες «φλερτάρουν» με την απόκτηση του πρώτου ελληνικού νησιού, το οποίο βγαίνει στη δημοπρασία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Espresso», η Ερέτρια με την έλευση του νέου χρόνου θα βγει στο… σφυρί προκειμένου να βρεθεί ο επενδυτής που θα το μετατρέψει σε έναν πραγματικό τουριστικό παράδεισο.

Ήδη, οι Κροίσοι που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή τους την ημέρα της δημοπρασίας είναι πάρα πολλοί, με τους περισσότερους να έχουν βρεθεί στην Ερέτρια και να έχουν ξεναγηθεί στους χώρους του νησιού από τον ίδιο τον δήμαρχο, Βασίλη Βελέντζα.

«Όσοι έχουν δει από κοντά το νησί μας έχουν πραγματικά εντυπωσιαστεί τόσο με την ομορφιά του τοπίου, τις υπέροχες αμμουδιές, καθώς και με τη γεωγραφική του θέση, αφού βρίσκεται μόλις μιάμιση ώρα από το κέντρο της Αθήνας», αναφέρει στην εφημερίδα ο δήμαρχος της Ερέτριας.

Ως ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς, που αναλογεί με το κατώτερο ετήσιο μίσθωμα, έχει οριστεί το ποσό των 100.000 ευρώ ετησίως, ενώ μαζί με τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι είναι απαραίτητο να καταθέσουν και την προβλεπόμενη εγγυητική επιστολή συμμετοχής, διάρκειας τουλάχιστον τριών μηνών.