Η επέλαση της κακοκαιρίας με τις πολικές θερμοκρασίες, τις χιονοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους καλά κρατεί και συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας. Αρκετά είναι τα σχολεία που θα μείνουν κλειστά σήμερα Δευτέρα 25/02/2019 λόγω της κακοκαιρίας.

Κλειστά τα σχολεία στη Γκράβα

Δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα τα σχολεία στο συγκρότημα της Γκράβας, λόγω βλάβης στο κεντρικό σύστημα θέρμανσης, ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων.

Με δεδομένο ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν, κρίθηκε αναγκαίο να παραμείνουν κλειστά τα 11 σχολεία που ανήκουν στον δήμο, έως ότου επισκευαστεί η βλάβη, κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός της ημέρας.

Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά είναι: 21ο ΓΕΛ, 40ο ΓΕΛ, 21ο Γυμνάσιο, 40ο Γυμνάσιο, 132ο Δημοτικό, 112ο Δημοτικό, 65ο Δημοτικό, 4ο Ειδικό Δημοτικό, 81ο Νηπιαγωγείο, 113ο Νηπιαγωγείο και 38ο Νηπιαγωγείο.

Κλειστά σχολεία στην Χαλκιδική

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου τα Νηπιαγωγεία, ΚΔΑΠ, Παιδικοί Σταθμοί, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια στα χωριά Αρναία, Παλαιοχώρι, Νεοχώρι, Στάγειρα, Στρατονίκη, Στανός, Βαρβάρα, Μεγάλη Παναγία της Χαλκιδικής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Αριστοτέλη αυτό οφείλεται στη χιονόπτωση και τα προβλήματα που προκάλεσε και στις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Κλειστά σχολεία στη Στερεά Ελλάδα

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας λόγω του χιονιά, ενώ σε κάποιες άλλες θα ανοίξουν αργότερα.

Σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση από το lamiareport.gr, σήμερα Δευτέρα θα είναι κλειστά τα σχολεία στις παρακάτω περιοχές:

Φθιώτιδα

Από το Δήμο Λαμιέων κλειστά θα είναι μόνο το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Υπάτης.

Κλειστά θα είναι επίσης όλα τα σχολεία στο Δήμο Μακρακώμης, στο Δήμο Δομοκού, ενώ στο Δήμο Αμφίκλειας κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία μόνο στην Αμφίκλεια.

Βοιωτία

Στο Δήμο Λεβαδέων θα είναι κλειστά στο Κυριάκι, ενώ στην Αγία Τριάδα ίσως θα ανοίξουν στις 10:00′ το πρωί. Αναμένεται εκτίμηση από τους υπεύθυνους.

Στο Δήμο Θηβαίων θα είναι κλειστά στα Λεύκτρα και στις Πλαταιές

Στο Δήμο Τανάγρας θα είναι κλειστά τα σχολεία στις κοινότητες Πύλης και Σκούρτων.

Στο Δήμο Αλιάρτου θα είναι κλειστά στο Μαυρομάτι και στις Θεσπιές

Κλειστά θα είναι επίσης τα σχολεία στο Δίστομο και στο Στείρι Βοιωτίας.

Εύβοια

Στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία.

Κλειστά θα είναι επίσης τα σχολεία στο Μαντούδι, στην Αγία Άννα και στη Λίμνη.

Φωκίδα

Κλειστά θα είναι τα σχολεία στη Γραβιά, στο Πολύδροσο και στον Επτάλοφο.

Ευρυτανία

Στο Δήμο Καρπενησίου όλα τα σχολεία θα είναι αύριο κλειστά.

Στο Δήμο Αγράφων αναμένεται εκτίμηση της κατάστασης από τους υπεύθυνους. Ίσως ανοίξουν αργότερα.

Κλειστά σχολεία στη Λέσβο

Με απόφαση του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αγιάσου, Συκαμιάς, Σκαλοχωρίου και Μεγαλοχωρίου του Δήμου Λέσβου, θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, λόγω χιονοπτώσεων και παγετού.

Κλειστά σχολεία στην Κεφαλονιά

Κλειστά θα μείνουν σήμερα Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου, όλα τα σχολεία Α΄/βαθμιας και Β΄/βαθμιας εκπαίδευσης, μετά από απόφαση που έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας.

Την απόφαση του, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, έκανε γνωστή με δελτίο τύπου που εξέδωσε πριν λίγη ώρα και αναφέρει: «Σύμφωνα με τα σχετικά προγνωστικά στοιχεία προκύπτει πως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 25.02.2019, η θερμοκρασία θα κυμανθεί κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου σε όλο το ορεινό και ημιορεινό Ε.Ο. δίκτυο του νησιού μας. Επειδή οι πιθανότητες για δημιουργία παγετού είναι αυξημένες και με γνώμονα την απόλυτα ασφαλή μεταφορά των μαθητών, αποφασίζουμε να παραμείνουν κλειστά, όλα τα σχολεία της Α΄/βαθμιας και Β΄/βαθμιας εκπαίδευσης, στα όρια του Δήμου Κεφαλονιάς».

Κλειστά σχολεία στα Μετέωρα

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης των Κοινοτήτων Παναγίας και Χρυσομηλιάς και του οικισμού Αμπελίων στο Δήμο Μετεώρων.

Σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Μετεώρων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η έναρξη των μαθημάτων, θα πραγματοποιηθεί στις 09:00 π.μ.

Κλειστά σχολεία στα Χανιά

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στους δήμους Χανίων, Πλατανιά, Κισσάμου, Αποκορώνου, Καντάνου- Σελίνου και Σφακίων.

Η απόφαση να μη λειτουργήσουν τα σχολεία ελήφθη από τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας σε συνεννόηση και με τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα Χανιά, δεν διασφαλίζεται η απολύτως ασφαλής πρόσβαση στις σχολικές μονάδες μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η κακοκαιρία που, από το μεσημέρι της Κυριακής, εξελίσσεται στα Χανιά έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους ανέμους.

Κλειστά σχολεία σε Έβρο και Σαμοθράκη

Κλειστά θα είναι σήμερα τα σχολεία στους δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Σαμοθράκης, ενώ στον καλλικρατικό δήμο Αλεξανδρούπολης το κουδούνι χτύπησε στις 09:00, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, με αποφάσεις των κατά τόπους αρμόδιων δημοτικών Αρχών.