Τις επόμενες ώρες, ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αναμένεται να ανακοινωθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το υπουργείο Παιδείας η εξεταστέα ύλη στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, που θα κληθούν να διαγωνιστούν όσοι μαθητές φοιτούν φέτος στη Β’ Λυκείου για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ανέφερε η ΕΡΤ1 στο δελτίο ειδήσεών της.

«Μιλάμε, δηλαδή, για τις Πανελλαδικές του 2020», σημειώθηκε σχετικά, ενώ τονίστηκε πως στην ύλη δεν θα υπάρχει το μάθημα των Λατινικών, το οποίο θα αντικατασταθεί από την Κοινωνιολογία, σύμφωνα με το νέα σύστημα που αναμένεται να θεσμοθετηθεί τον επόμενο μήνα.

Επίσης, σύμφωνα με το νέο σύστημα, στη Γ’ Λυκείου τα τέσσερα μαθήματα ανά επιστημονικό πεδίο, θα διδάσκονται έξι ώρες εβδομαδιαίως, υπάρχει δηλαδή αύξηση στις ώρες διδασκαλίας και συνεπώς θα υπάρξει αύξηση και στο συνοδευτικό υλικό σε κάποια μαθήματα, όπως τα Μαθηματικά, η Φυσική και η Βιολογία.

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, «ο πρόεδρος το Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής μας διαβεβαίωσε ότι όλα τα βιβλία είναι έτοιμα, όπως και αυτό της Κοινωνιολογίας».

Δείτε το βίντεο: