Διαφωνούν βενζινοπώλες και ΑΑΔΕ για την παραβατικότητα στα πρατήρια

Τι επισημαίνει σε ανακοίνωση η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος


ΕΛΛΑΔΑ
16:10
21/02/2019
Διαφωνούν βενζινοπώλες και ΑΑΔΕ για την παραβατικότητα στα πρατήρια
1
loading

«Στο 3,2 % διαμορφώνεται το ποσοστό παραβατικότητας των πρατηρίων καυσίμων», επισημαίνει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος με αφορμή σχετική ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Όπως υποστηρίζει, «το ποσοστό παραβατικότητας 33,2% αφορά έλεγχο πρατηρίων που εντοπίστηκαν από τα στοιχεία, στη ειδική ζώνη επικινδυνότητας παράβασης και όχι σε ελεύθερο, τυχαίο δείγμα πρατηρίων. Αν υπολογίσουμε ότι από τα 5.500 πρατήρια, τα συστήματα εισροών - εκροών και οι άλλες πληροφορίες, έδωσαν 546 πρατήρια στη ζώνη επικινδυνότητας (ποσοστό 9,92%) και από αυτά βρέθηκαν ως παραβάτες 181 πρατήρια (ποσοστό επί του συνόλου των πρατηρίων 3,2%), συμπεραίνουμε ότι το πραγματικό ποσοστό παραβατικότητας στον κλάδο έχει περιοριστεί σε χαμηλά επίπεδα, από τα χαμηλότερα των επαγγελματικών κλάδων», επισημαίνει συγκεκριμένα η ΟΒΕ.

Η Ομοσπονδία εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι «επιτέλους αξιοποιείται το σύστημα εισροών - εκροών, ως πρώτο στοιχείο για τον έλεγχο της παραβατικότητας» και ζητά την επέκτασή του σε όλα τα στάδια διακίνησης καυσίμων.

Σημειώνει τέλος ότι παρά τη μείωση του ποσοστού παραβατικότητας εξακολουθεί να γίνεται τεράστια ζημία στους νόμιμους βενζινοπώλες, στους καταναλωτές και στην αγορά από τους παραβάτες οι οποίοι επιδίδονται σε ατελείωτες ευρεσιτεχνίες (λαθρεμπόριο, νόθευση, εικονικές εξαγωγές, παράνομα «διυλιστήρια» αποχρωματισμών, ναυτιλιακό καύσιμο, γεωγραφικός και ποσοτικός έλεγχος μεγάλης διακίνησης, κλοπή καταναλωτών, «πείραγμα» ηλεκτρονικών μέσων αντλιών, συστημάτων μέτρησης εισροών - εκροών κ.α., παράνομες δεξαμενές, δεξαμενές έργων και ιδιωτικών εταιρειών, τιμές κάτω του λειτουργικού κόστους των πρατηρίων ακόμη και κάτω των τιμών διυλιστηρίων κλπ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, ο αριθμός πρατηρίων καυσίμων, που ελέγχθηκαν πανελλαδικά, με βάση το σύστημα εισροών-εκροών και την αξιοποίηση πρόσθετων πληροφοριών, ανέρχεται σε 546. Από τις ολοκληρωμένες υποθέσεις την 31-12-2018 έχουν βρεθεί παραβάσεις σε 181 οντότητες (ποσοστό παραβατικότητας 33,2% επί του συνόλου των ελέγχων).

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar G.D

    Ρε εδώ μιλάμε ότι οι μισοί και παραπάνω πρατηριούχοι πάνε σε άλλα πρατήρια και βάζουν βενζίνη γιατί δεν αντέχουν να κλέβουν τον εαυτό τους

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει