Φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο σε ένα στα τρία πρατήρια

Λαβράκια έβγαλαν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ


ΕΛΛΑΔΑ
21:23
18/02/2019
Φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο σε ένα στα τρία πρατήρια
11
loading

Σοβαρές παραβάσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου εντοπίστηκαν στο ένα στα 3 πρατήρια που ελέγχθηκαν σε όλη τη χώρα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενώ σε ορισμένα από αυτά επιβλήθηκε το μέτρο του λουκέτου.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ ελέγχθηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο με βάση το σύστημα εισροών-εκροών 546 πρατήρια υγρών καυσίμων. Από τις υποθέσεις που είχαν ολοκληρωθεί μέχρι και την 31-12-2018 έχουν βρεθεί παραβάσεις σε 181 (ποσοστό παραβατικότητας 33,2%)

Στις φορολογικές παραβάσεις συγκαταλέγονται - μεταξύ άλλων - περιπτώσεις απόκρυψης φορολογητέας ύλης, μη απόδοσης ΦΠΑ, πραγματοποίησης αγορών άνευ φορολογικού παραστατικού, μη έκδοση παραστατικών, που σε ορισμένες περιπτώσεις, πέραν των προβλεπόμενων προστίμων, οδήγησαν σε αναστολή λειτουργίας του πρατηρίων. Η αποκρυβείσα ύλη, που έχουν διαπιστώσει οι Υπηρεσίες Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) από τους συγκεκριμένους ελέγχους, ανήλθε σε περίπου 8,3 εκατομμύρια ευρώ. Στις τελωνειακές παραβάσεις συγκαταλέγονται περιπτώσεις λειτουργίας δεξαμενών χωρίς την προβλεπόμενη άδεια ή ασφράγιστες υπέργειες δεξαμενές, μη κανονικά δείγματα καυσίμων, λαθρεμπορία, μη πιστοποιημένες ογκομετρήσεις των δεξαμενών, που σε ορισμένες περιπτώσεις, πέραν των προβλεπόμενων προστίμων, οδήγησαν σε κατασχέσεις των προϊόντων και των μέσων μεταφοράς. Μόνο οι κατασχέσεις των πετρελαιοειδών ανέρχονται σε πάνω από 106.000 λίτρα. Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σε όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικά στην Αττική ελέγχθηκε το 18,1% των πρατηρίων και στη Θεσσαλονίκη το 17% των πρατηρίων.

Επιπλέον, η ΑΑΔΕ πραγματοποίησε ελέγχους και σε πρατήρια που διαθέτουν υγραέριο. Εως τώρα έχουν βρεθεί παραβάσεις σε 138 πρατήρια από τα 422 που ελέγχθηκαν ( ποσοστό 32,7%) και έχουν δεσμευτεί 9.665 κιλά υγραέριο.

Έλεγχοι δειγμάτων από το Γενικό Χημείο του Κράτους

Σε πολλές περιπτώσεις, όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ, η ολοκλήρωση των ελέγχων απαιτεί την αποστολή δειγμάτων προς το Γενικό Χημείο του Κράτους για τη διενέργεια χημικής ανάλυσης. Για το 2018, οι Τελωνειακές Υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε. έχουν διαβιβάσει για χημική ανάλυση 1.869 δείγματα και εξ αυτών έχουν διαπιστωθεί ως μη κανονικά τα 206, ποσοστό μη κανονικότητας 11%. Στα μη κανονικά δείγματα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται ενδεικτικά περιπτώσεις πετρελαίου κίνησης νοθευμένο με πετρέλαιο θέρμανσης, με άλλα πετρελαϊκά προϊόντα υψηλής περιεκτικότητας σε θείο, με νερό και βενζίνες νοθευμένες με άλλες βενζίνες χαμηλών οκτανίων, με ελαφρά λάδια, με νερό, με αιθανόλη κτλ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

11
σχόλια
 1. avatar YNWA

  Ο "σύγχρονος "έλληνας εχει παρει το τσάμπιονς λιγκ για κλεψιά και απάτη....μισουν τους αλβανους για ανταγωνιζμο του "επαγγελματος"....ειρωνικό

 2. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  ΜΙΚΡΗ η καταναλωση, ΜΕΓΑΛΟΣ ο ανταγωνισμος, ΜΕΓΙΣΤΗ η απατη !!!
  (Ευτυχως οχι παντα,υπαρχουν και οι καλοι.)
  Να βαζουμε παντοτε απο ενα πρατηριο,
  να κραταμε και τις αποδειξεις
  ωστε,αν κανει ''μπουγαδες'',
  να γνωριζουμε ποιος ειναι Ο ...ΝΕΡΟΥΛΑΣ !!!

  1. avatar Σμο

   Να ξέρεις γενικότερα ότι πλέον με νερό δεν νοθεύουν ούτε στο Κόσσοβο.
   Αν πετύχεις (εύχομαι όχι) νοθευμένο καύσιμο θα νομίσεις ότι το αυτοκίνητο σου πετάει.
   Οι ουσίες που νοθεύουν πλέον τα καύσιμα είναι πολύ ανώτερες στην καύση και για αυτό κάνουν ζημιές μεσοπροθεσμα χωρίς καν να καταλάβεις πότε έβαλες νοθευμένα.
   Καίγονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες καταστρέφοντας μέρη του κινητήρα (βαλβίδες,μπεκ,κτλ)και μικραίνουν κατά πολύ το χρόνο ζωής του κινητήρα.
   Για να καταλάβεις κάτι ανάλογο έκαναν τα πρώτα συστήματα υγραερίου που δεν είχαν καριέρες και ψύξης..

 3. avatar Γιακουμής Καταφρονεμένος

  Kαι το τραγικότερο....ότι αυτό που κατέστρεψε της Θέρμανση και τη ζέστη των Ελλήνων.....δηλαδή η εξομοίωση της τιμής θέρμανσης με το πετρελειο κινησης ….εγινε στο ονομα της πάταξης του λαθρεμπορίου...λες και οι λαθρέμποροι δεν θα εβρισκαν τρόπο να κλέβουν και να κερδίζουν…..Λαμογια των Κυβερνήσεων και των Πρατηρίων !

 4. avatar ΤΙ περιμενετε

  ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΗΡΙΟΙΥΧΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. // ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΡΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ// ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ. ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΛΜΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΘΕΛΗΣΗ

  1. avatar Ανο

   Σαν το τειχος του Trump..

   1. avatar προσεχε ρε δημοκρατη.

    ....?

 5. avatar Σμο

  Όλα τα παραπάνω που αναφέρονται οφείλονται σε λανθασμένες μεταδόσεις του συστήματος εισροών-εκροων. (Απώλεια επικοινωνίας,αλλαγή ημερομηνίας λόγω διακοπών ρεύματος κτλ,μεταχρονολογημενες εγγραφες κτλ)
  Από τις 180 υποθέσεις ούτε 3 δεν είναι πραγματική φοροδιαφυγή.
  Εξάλλου από τις περιπτώσεις που αναφέρονται το 99.99% αφορούν δεξαμενές χωρίς πιστοποίηση,υπέργειες δεξαμενές,μη πιστοποίηση ογκομετρησης, μη σωστή τήρηση του φακέλου ΔΙΕΠΠΥ ..
  Οι οποίες ναι μεν είναι παραβάσεις αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν φοροδιαφυγή η λαθρεμπόριο.
  Απλά είναι στο γενικότερο πλαίσιο των δήθεν επιτυχιών της κυβέρνησης κατά της φοροδιαφυγής.
  Όλοι θυμόμαστε το φιασκο με το καράβι που πιάστηκε με μπροσταρη τον Τέρενς,το φιασκο με τα βυτία γνωστού επιχειρηματία προέδρου ΠΑΕ και άλλα που στο τέλος πότε δεν εισπράττει ούτε ένα ευρώ το κράτος.
  Ίσα ίσα που πληρώνει και τα σπασμένα..

 6. avatar falcon

  Ελα! Δε το περίμενε κανείς! Στην Έλλαδα τέτοιο πράγμα?

 7. avatar Δικαιοσύνη

  Αποδεικνύεται περίτρανα,ότι η τεράστια φοροδιαφυγή κατέστρεψε την οικονομία της χώρας μας.Δυστυχως για την Ελλάδα,η φοροδιαφυγή συνεχίζεται αμείωτη.

 8. avatar FJR 500

  Είναι σαν να αναρωτιόμαστε αν στο ΕΣΥ παίζει φακελάκι 3 προς 1

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει