Εκτός από το χρέος, τα ομόλογα, την απόφαση του Eurogroup και τα οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα, η «Νιου Γιορκ Τάιμς» αναφέρεται σήμερα σε μια πρώην ιερόδουλη και νυν ιδιοκτήτρια δύο πολυτελών οίκων ανοχής στη Λάρισα, η οποία ενισχύει οικονομικά ποδοσφαιρική ομάδα, προκαλώντας αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία.

Σε εκτενές δημοσίευμα, η εφημερίδα παρουσιάζει την 67χρονη Σούλα Αλευρίδου ή τη «Μαντάμ Σούλα», όπως είναι γνωστή σε αυτά τα μέρη, και η οποία, κατά το τελευταίο διάστημα, είναι χορηγός στη φανέλα της μικρής ερασιτεχνικής ποδοσφαιρικής ομάδας «Βουκεφάλας».

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, Στην ανταπόκριση από τη Λάρισα, σημειώνονται οι αντιδράσεις που προκάλεσε η χορηγία της κ. Αλευρίδου στην τοπική κοινότητα, όπου παρατηρείται ανεργία άνω του 20%.

Η κ. Αλευρίδου δήλωσε ότι θεωρεί τη στήριξη της ομάδας εκ μέρους της «φυσικό πράγμα» και «πατριωτική χειρονομία», επειδή η κρίση χτύπησε και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Όταν ένας φίλος της ζήτησε βοήθεια για την ομάδα, τότε του είπε: «Εγώ είμαι εδώ!».

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι ο δήμαρχος Λαρισαίων, Κώστας Τζανακούλης, απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις επί του συγκεκριμένου ζητήματος, ενώ η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λάρισας ενημέρωσε τον «Βουκεφάλα» ότι δεν θα ανεχθεί διαφημίσεις με την επαγγελματική ιδιότητα της κ. Αλευρίδου, αν και οι οίκοι ανοχής είναι νόμιμοι στην Ελλάδα, όπως τονίζεται.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του «Βουκεφάλα», Γιάννης Μπατζιόλας, χαρακτήρισε ως υποκρισία την απόφαση της λαρισαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, δεδομένου ότι επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ομάδες στην Ελλάδα επιχορηγούνται από τον ΟΠΑΠ, εταιρεία στοιχημάτων και προγνωστικών, η οποία σύντομα θα ιδιωτικοποιηθεί.
Επίσης, στο δημοσίευμα καταγράφονται δηλώσεις ποδοσφαιριστών της ομάδας, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είναι κακό που χορηγός είναι ένας οίκος ανοχής».

Τέλος, αναφέρεται ότι οι τοπικοί παράγοντες αρνήθηκαν να την ευχαριστήσουν, ενώ έδειξαν δυσαρέσκεια που οι φανέλες της ομάδες διαφημίζουν τους δύο οίκους ανοχής.

Από την πλευρά της, η «Μαντάμ Σούλα» εμφανίστηκε πικραμένη και διερωτάται: «Έχουν κάποιον άλλο να τους δώσει τα χρήματα;».