Τραγικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση-θρίλερ των τεσσάρων αγνοουμένων που παρασύρθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου από τα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου στη Μεσαρά της Κρήτης.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο σορούς μέσα στις λάσπες, σύμφωνα με το flashnews.gr. Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι και αφού οι δύτες είχαν χτενίσει την περιοχή, ενώ είχε γίνει προσπάθεια να πέσει η στάθμη του νερού, βρέθηκε το όχημα κοντά στην γέφυρα Πετροκεφαλίου, βυθισμένο μέσα στο ποτάμι, με δύο νεκρούς.

Το αυτοκίνητο βρέθηκε μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σημείο που παρασύρθηκε, ενώ φαινόταν το πάνω μέρος της οροφής καθώς είχε υποχωρήσει η στάθμη του νερού. Γίνεται προσπάθεια το αυτοκίνητο της οικογένειας να ανασυρθεί με ιμάντες.

Το όχημα εντοπίστηκε έπειτα από 35 περίπου ώρες ερευνών, σε ένα σημείο που είναι καλυμμένο από καλαμιές, λάσπη και νερό.

Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, 40 πυροσβέστες παρέμειναν στο σημείο, ενώ από νωρίς το πρωί πεζοπόρα τμήματα ξεκίνησαν έρευνα στις όχθες του ποταμού, όπου βούτηξαν και δύτες, προκειμένου να ερευνήσουν κάποια από τα σημεία που υπέδειξαν κάτοικοι με μεγάλο βάθος και με το σκεπτικό ότι ίσως εκεί έχει εγκλωβιστεί το όχημα. Επιπλέον, η βάρκα και το drone της ΕΜΑΚ «σκάναρε» το ποτάμι, σε ένα τμήμα περίπου 16 χιλιομέτρων μέχρι τη θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, επέβαιναν δυο αδελφές, 28 και 20 ετών, ο 29χρονος σύζυγος της μιας και η 57χρονη μητέρα τους.