Στις 15 Φεβρουαρίου γιορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας.

Όμως, ο παιδικός καρκίνος δεν πρέπει να μας προβληματίζει μόνο τη συγκεκριμένη ημέρα. Μέσα από τον εθελοντισμό ή τη στήριξη των κοινωνικών ομάδων που ασχολούνται με το θέμα, μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε στην επιτυχή αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου.

Είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι στη χώρα μας γίνονται σημαντικές δράσεις από φορείς και συλλόγους εθελοντών. Στη Βόρεια Ελλάδα συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Γονέων με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Λάμψη» σημειώνει ένα πολυεπίπεδο έργο, με κορυφαίο επίτευγμα την επέκταση και ριζική ανακατασκευή των παιδο – ογκολογικών τμημάτων  των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ και ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ.

Η εταιρία RAINBOW WATERS, η οποία όπως έχει αποδείξει επανειλημμένως, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε κοινωνικές δράσεις που αφορούν τα παιδιά, στηρίζει έμπρακτα το έργο του Συλλόγου «Λάμψη».

Σήμερα, ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο να μάθουμε τι κάνουν οι σύλλογοι που στηρίζουν τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους και ας τους βοηθήσουμε να σκορπίσουν χαμόγελα ξεγνοιασιάς!

Δείτε τους συλλόγους εδώ.