Την εξαγγελία τους για αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας έκαναν πράξη οι αγρότες του θεσσαλικού κάμπου, κλείνοντας πριν λίγο τον δρόμο και στα δύο ρεύματα.

Περίπου 600 τρακτέρ είναι παραταγμένα στο οδόστρωμα, ενώ από αυτά κομβόι εκατό τρακτέρ ξεκίνησε με προορισμό τη σήραγγα των Τεμπών, όπου σχεδιάζουν επίσης να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό για μία με δύο ώρες.

Σύμφωνα πάντως με το ρεπορτάζ του Alpha, δεν είναι σαφές εάν βρίσκονται ήδη αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο, προκειμένου να μην επιτρέψουν το κλείσιμο του δρόμου.

Σε αποκλεισμό του δρόμου και στο Δερβένι, από τη μία έως τις 2 το μεσημέρι, προσανατολίζονται και οι αγρότες της περιοχής, οι οποίοι επιδιώκουν να κλείσουν και τους παράδρομους στη δυτική είσοδο και έξοδο της Θεσσαλονίκης προς Καβάλα.

Γύρω στις 12 θα κλείσουν αγρότες τον δρόμο στο ύψος των Μαλγάρων, ενώ την ίδια ώρα θα κινητοποιηθούν και οι αγρότες στην Κουλούρα Ημαθίας. Στις Σέρρες οι αγρότες θα προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων μετά τις 2 το μεσημέρι.

Στη Δυτική Μακεδονία, αγρότες και κτηνοτρόφοι θα μεταβούν σήμερα με τα τρακτέρ τους στο πολιτικό γραφείο της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην Καστοριά και μετά θα κατευθυνθούν στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου θα σταθμεύσουν τα τρακτέρ τους, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς Δημήτρης Μόσχος.

(φωτογραφία αρχείου)