Να περάσουν τα σύνορα για να προπονηθούν υποχρεώνονται, ελλείψει πετρελαίου στις εγκαταστάσεις της Ορεστιάδας, Έλληνες αθλητές της κολύμβησης.

Το θέμα έρχεται στο φως της δημοσιότητας έπειτα από επιστολή του Κολυμβητικού Συλλόγου Ορεστιάδας από το υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο», εκατοντάδες ελληνόπουλα και τουλάχιστον οκτώ αθλητές με μετάλλια και διακρίσεις στην κολύμβηση θα αναγκαστούν να δεχτούν την πρόταση που τους έχει γίνει από τη… γειτονική Αδριανούπολη, προκειμένου να μη χάσουν τις προπονήσεις και να προετοιμαστούν για τους αγώνες τους.

Όπως περιγράφεται στην επιστολή του Αθλητικού Σωματείου της Ορεστιάδας, το κολυμβητήριο της περιοχής βάζει λουκέτο, καθώς τα αποθέματα πετρελαίου δεν επαρκούν για τη θέρμανση του.

Ο δήμος της περιοχής δεν έχει πάρει τα κονδύλια για να προχωρήσει στις απαιτούμενες παραγγελίες καυσίμου και έτσι, αν δεν δοθεί άμεσα η οικονομική ενίσχυση τα 420 ελληνόπουλα του σωματείου θα φιλοξενηθούν στις τουρκικές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Όπως έγινε γνωστό ο κολυμβητικός σύλλογος της Τουρκίας παραχωρεί το κολυμβητήριο δωρεάν, για όσες μέρες το χρειάζονται εβδομαδιαίως, το οποίο απέχει από την Ορεστιάδα 22 χιλιόμετρα.