«Δεν υπήρξε έκκληση προς την Αρχιεπισκοπή»

Το υπουργείο Παιδείας διαψεύδει ότι ζήτησε βοήθεια για τη σίτιση μαθητών


ΕΛΛΑΔΑ
21:44
27/11/2012
«Δεν υπήρξε έκκληση προς την Αρχιεπισκοπή»
loading

«Δεν υπήρξε θέμα έκκλησης από πλευράς υπουργείου προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών για τη σίτιση απόρων μαθητών» αναφέρει η Ειδική Γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Αθηνά Λινού, σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Η Ειδική Γραμματέας επισημαίνει ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου συνεργάστηκαν με την Εκκλησία, εκπρόσωποι της οποίας είχαν ζητήσει σε πρόσφατη επίσκεψή τους να βοηθήσουν στο θέμα της σίτισης στα σχολεία. Οι εκπρόσωποι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ενημέρωσαν το υπουργείο ότι μπορούν να βοηθήσουν έως 2.000 παιδιά με την αποστολή δεμάτων απευθείας στις οικογένειες των απόρων μαθητών.

Το υπουργείο απευθύνθηκε στους διευθυντές των σχολείων που υπάγονται στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, οι οποίοι και απέστειλαν λίστες με τα ονόματα των μαθητών καθώς και τις διευθύνσεις της κατοικίας τους.

Η αποστολή των δεμάτων με τρόφιμα και ρούχα θα αρχίσει τις επόμενες ημέρες. Στο ίδιο πλαίσιο, το υπουργείο Παιδείας συνεργάζεται με το ίδρυμα Νιάρχου σε πρόγραμμα σίτισης που ξεκίνησε πέρυσι με 7.000 παιδιά και φέτος θα επεκταθεί σε 25.000 παιδιά. Το πρόγραμμα αφορά σε εκατό σχολεία πανελλαδικά όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα υποσιτισμού.

Το υπουργείο, στο μεταξύ, αναζητά πόρους από ιδιωτικούς φορείς για να επεκτείνει το πρόγραμμα σίτισης που ξεκίνησε πέρυσι με τη μορφή μικρών γευμάτων (σάντουιτς και χυμοί) σε πολύ μικρό αριθμό σχολείων τα οποία βρίσκονται στις λεγόμενες Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει