Καταγγελία για σκηνοθεσία σκηνικού κόλασης στη Μόρια

Αναφορές στην Κομισιόν για στημένες φωτογραφίσεις προσφυγόπουλων σε τραγικές συνθήκες


ΕΛΛΑΔΑ
12:35
04/02/2019
Καταγγελία για σκηνοθεσία σκηνικού κόλασης στη Μόρια
3
loading

Μια σοβαρή καταγγελία η οποία έγινε από εκπρόσωπο της Κομισιόν, που μάλιστα γραπτά έχει αναφέρει το γεγονός στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έδωσε στη δημοσιότητα ο διευθυντής του πολυσυζητημένου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, Γιάννης Μπαλμπακάκης.

Σύμφωνα με αυτήν, στον πάνω χώρο του καταυλισμού σε κτήμα έξω από το περιφραγμένο τμήμα όπου ελεύθερα διαβιούν σε σκηνές κάποιες οικογένειες αιτούντων άσυλο, κάποια μέλη μιας συγκεκριμένης οργάνωσης με επαγγελματία φωτογράφο κατά τη διάρκεια των τελευταίων έντονων βροχοπτώσεων και συγκεκριμένα την περασμένη Πέμπτη, έβαλαν παιδιά να βγάλουν τα παπούτσια τους και να περπατάνε ξυπόλητα στις λάσπες. Στη συνέχεια δε τα φωτογράφισαν. Στόχος τους, σύμφωνα με την καταγγελία, είναι να συνεχίσουν τη γνωστή ιστορία που έχει κάνει γνωστό τον καταυλισμό της Μόριας ως συνώνυμο της κόλασης.

Το γεγονός επαναλήφθηκε σύμφωνα με καταγγελία μιας εθελόντριας η οποία επιχειρούσε στο χώρο, την περασμένη Παρασκευή με πρωταγωνιστές και πάλι μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης και επαγγελματίες φωτογράφους.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλμπακάκη, οι δράστες της απαράδεκτης αυτής ενέργειας που αντιβαίνει στα πραγματικά συμφέροντα των αιτούντων άσυλο ανήκουν σε οργάνωση που χωρίς να την κατονομάζει τονίζει πως έχει αποχωρήσει από τη δομή της Μόριας εκφράζοντας έτσι της διαφωνία της με τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας. Επανειλημμένα δε στο παρελθόν έχει προκαλέσει με ανυπόστατες και άλλοτε υπερβολικές καταγγελίες, την αντίδραση τόσο της διεύθυνσης του καταυλισμού όσο και της Πολιτείας δια των δικαστικών και αστυνομικών αρχών,

Ο κ. Μπαλμπακάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκανε γνωστό ότι περιμένει να δει πώς θα χρησιμοποιηθούν οι φωτογραφίες που λήφθηκαν, στη συνέχεια δε θα προβεί για το γεγονός σε καταγγελία στη δικαιοσύνη για διασπορά ψευδών ειδήσεων. «Είναι ήδη δύσκολη η κατάσταση και οι υπηρεσίες του κέντρου προσπαθούν να ανακουφίσουν τη διαβίωση των προσφύγων που φτάνουν στο νησί. Αλλά αυτές οι εικόνες έχουν συγκεκριμένη στόχευση για να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση με μόνο στόχο κάποια κέρδη κάθε λογής» κατέληξε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπαλμπακάκης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar σπκ

  να πάνε στη χώρα τους η Ελλάδα δεν θέλει [...]

 2. avatar 2019

  Όσοι τους λυπούντε να τους πάρουν σπίτι τούς και να έχουν και καμία βαζελίνη καλού κακού! Επειδή έχω δει με τα μάτια μου τέτοιες εγκαταστάσεις και έχω δει πως λειτουργούν όλοι αυτοί οι αλλόθρησκοι να μην τους λυπάται κανείς!

  1. avatar τριαλαρο

   εγώ δεν έχω δει εγκαταστάσεις, έχω δει 3οροφη πολυκατοικία που είχαν καταλάβει. Μέχρι και κατσίκες είχαν βρει μέσα οι αστυνομικοί που μπήκαν για να αδειάσουν τον χώρο. Εννοείται πως η κατσίκα σε λίγο θα γεννούσε και ανθρωπόμορφα κατσίκια μετά από εξετάσεις που έγιναν στα ζωντανά.
   Κατόπιν, μάθαμε ότι πάντα κάποιος έμενε πίσω για να καθαρίσει κυκλικά. Εκείνη την ημέρα λοιπόν αυτός ο κάποιος εκτελούσε χρέη γυναίκας σε όλα. Αν εννοείται τι εννοώ.
   Όποιος δεν ήθελε έπρεπε να φύγει απο εκεί άμεσα ή να κάτσε να τον βιάσουν την πρώτη φορά μετά θα έστρωνε όπως έλεγαν σε πολλούς από την ίδια χώρα.
   Στην πολυκατοικία μπήκαν το υγειονομικό με αστυνομία και εισαγγελέα μετά από καταγγελίες περιοικων λόγω βρώμας και δυσωδοίας, λόγω ουρλιαχτών μέσα στην νύχτα, λόγω βελασμάτων και κο-κο(είχαν και κότες).

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει