Ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η συμμετοχή στην ψηφοφορία ήταν μαζική αφού έφτασε στο 98% και συγκεκριμένα σε σύνολο 128 διδασκόντων, στην ψηφοφορία μετείχαν 124.

Έτσι, απομένει πλέον το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο να διενεργήσει εκλογές, καθώς τέσσερις φορές έχει αποπειραθεί να ξεκινήσει η διαδικασία και έχει εμποδιστεί από νεαρά άτομα.

Ακόμη, ο αντιπρύτανης του Ιδρύματος Ιω. Αβαριτσιώτης έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα σε συναδέλφους του καθηγητές γνωστοποιώντας τους ότι κατέθεσε την «αμετάκλητη παραίτησή του» από το αξίωμα του αντιπρύτανη στο γραφείο του υπουργού Παιδείας και έχει ήδη ενημερώσει σχετικά και τον πρύτανη του Πολυτεχνείου, χωρίς να αναφέρει τους λόγους.

Η ένταση που επικρατεί στο Ίδρυμα, πάντως, τις τελευταίες ημέρες είναι πολύ μεγάλη, με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης. Η αδυναμία, της συνεδρίασης των οργάνων ακόμη και για την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων, λόγω παρεμπόδισης από ομάδες νεαρών, έχει δημιουργήσει εκρηκτική ατμόσφαιρα στο Ίδρυμα. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να επιχειρηθεί εκ νέου η συνεδρίαση των αρμόδιων οργάνων για να δρομολογηθεί η εκλογή, την ερχόμενη εβδομάδα.

Εξάλλου, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπου έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογές, πρόεδρος του νέου Συμβουλίου Διοίκησης εξελέγη ο τέως πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Γ. Παναγιωτόπουλος. Εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου του Ιδρύματος επελέγησαν οι κ.κ. Γκρόζος Στυλιανός, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χρήστος Ζερεφός, ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών και ακαδημαϊκός, Γαβριήλ Καρατζάς, ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών, Αντώνιος Κουνάδης ομότιμος καθηγητής της ΕΜΠ και ακαδημαϊκός και Κωνσταντίνος Μπογιάτης ομότιμος καθηγητής και πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.