«Θέση μας είναι ότι από την Περιφέρεια δεν πρόκειται να υπογράψουμε καμία κατάσταση με ονόματα υπαλλήλων στο αρμόδιο Υπουργείο», δήλωσε απόψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης για το θέμα τής διαθεσιμότητας υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ).

Παράλληλα, ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε ότι «το θέμα της διαθεσιμότητας είναι ένα άδικο μέτρο και για τον πρώτο και για το δεύτερο βαθμό τής Αυτοδιοίκησης, για όλους αυτούς τους συνεργάτες μας, που για πολλά χρόνια έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους στους Δήμους και στις Περιφέρειες».

Στη σύσκεψη, που βρίσκεται σε εξέλιξη στα γραφεία τής Περιφέρειας, στο Ηράκλειο, μετέχουν οι αντιπεριφερειάρχες, ο πρόεδρος τού Περιφερειακού Συμβουλίου, οι επικεφαλής των παρατάξεων τού Περιφερειακού Συμβουλίου, ο εκτελεστικός γραμματέας τής Περιφέρειας και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στους εργαζόμενους, επικρίνοντας το μέτρο τής διαθεσιμότητας των υπαλλήλων.