Έληξε το απόγευμα η κατάληψη που πραγματοποιούσαν από το πρωί εργαζόμενοι, έξω από το γραφείο του γενικού γραμματέα Ναυτιλίας, μετά τις διευκρινίσεις της πολιτικής ηγεσίας ότι θα σταλούν επιπλέον στοιχεία στο υπουργείο Εσωτερικών, αναφορικά με τους πολιτικούς υπαλλήλους, που πιθανόν να εμπίπτουν στο «πρόγραμμα κινητικότητας», που αφορά μετατάξεις και μεταθέσεις προσωπικού, αφού πρώτα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Οι εκπρόσωποι του σωματείου των εργαζομένων πολιτικών υπαλλήλων που αντιδρούσαν στην αποστολή στοιχείων από το υπουργείο Ναυτιλίας, πραγματοποίησαν το μεσημέρι συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Ναυτιλίας Αθανάσιο Μπούσιο και τον νομικό σύμβουλο του κράτους.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων πολιτικών υπαλλήλων στο υπουργείο Ναυτιλίας Σπύρος Στρομπούλας, η πολιτική ηγεσία καθώς και ο νομικός σύμβουλος του κράτους, έκαναν αποδεκτά έγγραφα και στοιχεία που τους προσκόμισε το σωματείο, σύμφωνα με τα οποία οι εργαζόμενοι του υπουργείου Ναυτιλίας εμπίπτουν άμεσα στις διατάξεις εξαίρεσης από το «πρόγραμμα κινητικότητας» του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο κ. Στρομπούλας προσέθεσε επίσης ότι οι εργαζόμενοι θα τηρήσουν στάση αναμονής και θα αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους ανάλογα με τις εξελίξεις.