Μολυσμένο με ραδιενεργά στοιχεία είναι το νερό στο χωριό Νυμφόπετρες του δήμου Βόλβης. Όπως εκτίμησε ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι 500 κάτοικοι θα έχουν καθαρό νερό μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου

Από το Νοέμβριο του 2018, ύστερα από αναλύσεις, εντοπίστηκαν ραδιενεργά στοιχεία και συγκεκριμένα ουράνιο, με αποτέλεσμα το νερό να κριθεί ακατάλληλο για κατανάλωση. Από τότε και όλο αυτό το διάστημα οι κάτοικοι της περιοχής χρησιμοποιούν εμφιαλωμένα.

«Εντοπίστηκε πως το νερό ήταν ακατάλληλο για χρήση και ανακοινώσαμε στους κατοίκους της Νυμφόπετρας να μην το χρησιμοποιούν. Ελέγξαμε τις γεωτρήσεις στην περιοχή, όμως σε όλες διαπιστώθηκε το ραδιενεργό στοιχείο. Βρήκαμε μια γεώτρηση στο χωριό Προφήτης και ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης, προκειμένου να μεταφέρουμε πόσιμο νερό από μια απόσταση έξι χιλιομέτρων» δήλωσε ο κ.Λιάμας.

Σύμφωνα με το δήμαρχο το φαινόμενο που παρουσιάστηκε στην περιοχή διερευνάται και οι επιστήμονες εικάζουν ότι έγινε μετατόπιση του υδροφόρου ορίζοντα, με αποτέλεσμα τα νερά της Νυμφόπετρας να περνούν από πετρώματα που έχουν ουράνιο.