Κλειστά και τη Δευτέρα πολλά σχολεία στη δυτική Μακεδονία

Το χιόνι στις αυλές και τις εισόδους έχει γίνει πάγος


ΕΛΛΑΔΑ
23:30
13/01/2019
Κλειστά και τη Δευτέρα πολλά σχολεία στη δυτική Μακεδονία
3
loading

Αν και έχουν περάσει τέσσερις ημέρες από την τελευταία σφοδρή χιονόπτωση, συνεχίζουν να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς δήμους της δυτικής Μακεδονίας ως προς την λειτουργία των σχολικών μονάδων. Το χιόνι στις αυλές και τις εισόδους πολλών σχολείων έχει γίνει πάγος, ενώ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Κοζάνης Αριστοτέλης Πουτακίδης δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «το κύριο βάρος των ενεργειών του εργατοτεχνικού προσωπικού του δήμου από το Σάββατο έχει προσανατολιστεί στον καθαρισμό των εισόδων και των προαύλιων χώρων όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση γιατί σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται να σπάνε τον πάγο».

Άλλοι δήμαρχοι αναφέρουν ότι με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που υπάρχουν τις πρωινές ώρες υπάρχουν θέματα ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών με τα σχολικά λεωφορεία από χωριά και ορεινές κοινότητες προς τα σχολεία της πόλης.

Έτσι για την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου στην ΠΕ Κοζάνης τα σχολεία με απόφαση των δημάρχων Κοζάνης, Εορδαίας, Σερβίων Βελβεντού και Βοϊου θα παραμείνουν κλειστά. Επίσης στην ΠΕ Φλώρινας με αποφάσεις των δημάρχων Αμυνταίου και Πρεσπών τα σχολεία θα ξεκινήσουν στις 9:15 πμ ενώ στην πόλη της Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά. Στην ΠΕ Γρεβενών με απόφαση των δημάρχων Γρεβενών και Δεσκάτης οι σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν.

Τέλος, στην ΠΕ Καστοριάς με απόφαση του δημάρχου Καστοριάς θα παραμείνουν κλειστά, ενώ αντίθετα με αποφάσεις των δημάρχων Άργους Ορεστικού και Νεστορίου τα σχολεία του θα λειτουργήσουν στις 9:15 το πρωί.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Λυκούργος

  Είναι φυσικά τραγικός ο εκπαιδευτικός που συνέταξε την ανακοίνωση και δεν γνωρίζει τη διαφορά του ουσιαστικού \"λόγο\" από το επίρρημα \"λόγω\" και φυσικά απαράδεκτος όποιος τη διόρθωσε, αφού κάνοντας χρήση διαφορετικού χρώματος μαρκαδόρου, έδειξε το νοητικό του επίπεδο και κατάφερε να εκθέσει ολόκληρο το γραφείο των καθηγητών. Με αυτούς τους εκπαιδευτικούς, τί παιδιά θα βγάλουμε στην Κοινωνία;

 2. avatar Δυσήνιος

  Μήπως η δυτική Μακεδονία είναι άλλο κράτος;
  Υπάρχει βόρεια Μακεδονία σε Ελληνικό έδαφος;

 3. avatar Θα βρείτε άλλο όνομα για αυτήν την περιοχή

  https://www.newsbeast.gr/world/arthro/4380116/ta-skopia-agorasan-240-000-nea-diavatiria-me-to-onoma-dimokratia-tis-makedonias

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει