Πρωινό με τοπικά προϊόντα και συνταγές σκοπεύει να «σερβίρει» στα ξενοδοχεία και τους χώρους εστίασης της περιοχής από τον Μάιο του 2013, οπότε και ξεκινάει η τουριστική περίοδος, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Κώστας Παπακοσμάς, το «Πρωινό Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης», θα μπορούσε να περιλαμβάνει λάδι, μέλι, σπαράγγια, ντομάτα, παραδοσιακές πίτες, μπουγάτσα και λαλαγγίτες.

Τόνισε, δε, ότι υπήρξε η πρώτη επαφή με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, που προωθεί το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» και με τις τοπικές ενώσεις ξενοδόχων. Σε μια επόμενη φάση, η Περιφέρεια θα καλέσει σε τοπικό επίπεδο σεφ ξενοδοχείων και συγγραφείς γαστρονομίας για να αποφασιστούν τα προϊόντα που θα περιλαμβάνονται στο μενού.

Ο κ. Παπακοσμάς επισήμανε ότι στόχος είναι το «Πρωινό Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης» να αποτελέσει ένα ακόμη «όπλο» για προσέλκυση τουριστών.