Επεκτείνεται στην Πάτρα ο έλεγχος του ΣΔΟΕ για τα «κοράκια» των πλειστηριασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σχετική έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δεν έχουν ακόμη κοινοποιηθεί ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση και την πορεία των ελέγχων σ’ όλη την χώρα έχει δείξει ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

Συνολικά 200 άτομα έχουν τεθεί στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ σ’ όλη την Ελλάδα, με την μεγάλη πλειονότητα να «δραστηριοποιείται» στην Αθήνα. Σε βάρος τους υπάρχουν ενδείξεις για μεγάλου ύψους φοροδιαφυγή και άλλες φορολογικές παραβάσεις.

Οι ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους σε ιδιώτες που επί σειρά ετών υφάρπαζαν χιλιάδες ακίνητα μέσω πλειστηριασμών και είχαν τεράστια κέρδη, χωρίς να δηλώνουν στην εφορία τις ύποπτες συναλλαγές τους. Τα στελέχη του ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι μέσω αυτού του εκτεταμένου ελέγχου θα φτάσουν και σε κυκλώματα «τοκογλύφων».

Τα «κοράκια» που λαμβάνουν μέρος στους πλειστηριασμούς υποβάλουν συνήθως μηδενικές φορολογικές δηλώσεις, ενώ εμφανίζονται στους πλειστηριασμούς να κάνουν προσφορές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Σημειώνεται πάντως ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εμφανίσεις των «κορακιών» στους πλειστηριασμούς έχουν μειωθεί ύστερα από τις αλλαγές που επήλθαν στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με τη καθιέρωση ενσφράγιστων προσφορών, την υποχρέωση να καταθέτουν εγγυοδοσίες κ.λπ.