Ο παγετός και η χιονόπτωση καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη την κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας και βάσει στοιχείων που γνωστοποιήθηκαν γύρω στις 9 το πρωί, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα στο οδικό δίκτυο της Ημαθίας και συγκεκριμένα από το 85o έως το 97o χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από το 14ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βέροιας – Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου και από το 21o χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βέροιας- Δασκίου.

Στον νομό Κιλκίς, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες από το 12o χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γουμένισσας- Λιβαδίων, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Φανού- Σκρα, εντός των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Κιλκίς, στους επαρχιακούς δρόμους του πρώην Δήμου Πικρολίμνης και στην επαρχιακή οδό Μικροκάμπου – Ξηροχωρίου.

Στον νομό Πέλλας, με αντιολισθητικές αλυσίδες στο δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Έδεσσας και στο οδικό δίκτυο προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας. Στον νομό Σερρών, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από το 18o έως το 26o χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών – Λαϊλιά.

Στον νομό Χαλκιδικής, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη) από Παλαιόκαστρο έως Αρναία, στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδος, στη δασική οδό Πολυγύρου – Ταξιάρχη και σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου του Αγίου Όρους.