Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη στην υπέρβαση ορίου ταχύτητας και την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Την εβδομάδα 31 Δεκεμβρίου 2018 – 6 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα από κλιμάκιο αστυνομικών των υπηρεσιών Τροχαίας, έλεγχοι σε 18.360 οχήματα, δίνοντας… προτεραιότητα στην υπέρβαση ορίου ταχύτητας και στην οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών, από 866 συνεργεία Τροχαίας, βεβαιώθηκαν συνολικά 2.397 παραβάσεις, από τις οποίες 2.043 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας και 354 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (268), της Αττικής (256), της Πιερίας (128), των Ιωαννίνων (123), της Φθιώτιδας (110) και της Θεσσαλονίκης (104).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.