Τούρκοι χάκερς οι οποίοι αυτοαποκαλούνται «Κυβερνο-Πολεμιστές Επιδρομείς», ισχυρίζονται ότι χάκαραν το σύστημα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τη σελίδα της εθνικής στρατηγικής του ελληνικού Yπουργείου Εξωτερικών.

Όπως μετέδωσε το ANT1 στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων οι χάκερς έγραψαν στην ιστοσελίδα τους το εξής μήνυμα: «Μπορεί μια νύχτα να έρθουμε ξαφνικά! Τα νεύρα μας έχουν χτυπήσει κόκκινο. Προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όρια και τους υπενθυμίζουμε ότι η ιστορία μία μέρα θα επαναληφθεί», κάνοντας αναφορά στο 1922 και τη Μικρασιατική Καταστροφή».

Σύμφωνα πάντα με τους ίδιους η «επίθεση» έρχονται ως απάντηση στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Τέλος όπως ανέφερε ο ANT1 οι χάκερς απειλούν ότι «οι επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας θα συνεχιστούν. Στόχος θα είναι και ελληνικά ΜΜΕ. Σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση συνεχίσει την ίδια πολιτική, θα συνεχιστούν και οι επιθέσεις μας κατά της Ελλάδας».

Η απάντηση του Υπουργείο Εξωτερικών

Σύμφωνα με πηγές του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, δεν προκύπτει χακάρισμα της ιστοσελίδας του Υπουργείου, των servers ή της υπηρεσίας email των υπαλλήλων του Υπουργείου.

Σε ανάρτηση της στο twitter η εν λόγω τουρκική οργάνωση έχει ανεβάσει βίντεο, όπου φαίνεται να πληκτρολογούν ένα κωδικό σε λογαριασμό προσωπικού email. Οι υπηρεσίες του ΥΠΕΞ όμως επιμένουν ότι δεν υπήρξε «εισβολή» ή χακάρισμα.