H Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζει τον Πέτρο Γαϊτάνο «καταξιωμένο και αξιόλογο καλλιτέχνη με μεγάλη προσφορά στη Βυζαντινή μουσική».

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Πέτρου Γαϊτάνου, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της Χρυσής Αυγής λέγοντας πως του αρέσει η δράση της.

Αναλυτικά το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής:

«Ένας καταξιωμένος κι αξιόλογος καλλιτέχνης με μεγάλη προσφορά στους εκκλησιαστικούς Βυζαντινούς ύμνους, ο Πέτρος Γαϊτάνος, εκφράστηκε πρόσφατα θετικά για τη δράση και την παρουσία της Χρυσής Αυγής στην ελληνική κοινωνία.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: “Θεωρώ ότι η Χρυσή Αυγή εν μέρει καλά πράττει! Μ’ αρέσει αυτό που κάνει η Χρυσή Αυγή, όμως δεν μ’ αρέσει να γίνεται από μόνο του. Πρέπει κάποια στιγμή να ανασκουμπωθούν και να το κάνουν οι πολιτικοί. Προτιμώ η Χρυσή Αυγή να ξεφύγει λίγο παρά να λούζομαι τη χαζοευγένεια των ΜΜΕ και των πολιτικών, οι οποίοι μας έχουν καταστρέψει. Προτιμώ μια Χρυσή Αυγή που θα είναι τσαμπουκάδες. Μ’ αρέσει ο τσαμπουκάς της!Θέλουμε όλα να είναι μέσα στην ευγένεια…

Και γιατί η Χρυσή Αυγή είναι τόσο επιθετική; Γιατί η Χρυσή Αυγή αποκαθιστά την αστυνομία; Ξέρετε πόσες φορές παρακολουθώντας τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ήθελα να κάνω αυτό που κάνει η Χρυσή Αυγή; Ξέρετε πόσες φορές κυκλοφορώ στους δρόμους και βλέπω να πωλούνται παράνομα τα cd μας και μου έρχεται να πιάσω αυτούς τους μαύρους και να πάρω όλα τα cd και να τα σπάσω στο κεφάλι τους; Και να βλέπω απέναντι τους αστυνομικούς να τους κοιτάζουν; Τι πρέπει να κάνουμε να λέμε με ευγένεια σας παρακαλούμε πάρτε τους μαύρους με τα cd; Όχι, καλά κάνουν».