Συνολικά 79 μετανάστες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από τις αρμόδιες Αρχές, σε δύο διαφορετικές επιχειρήσεις σε Λέσβο και Σάμο.

Πιο συγκεκριμένα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018», προχώρησε στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα αλλοδαπών, που επέβαιναν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, σήμερα το πρωί στη Λέσβο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX προέβη στην ασφαλή περισυλλογή τους, για να τους μεταφέρει στη συνέχεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας εκ των ανωτέρω ως ο χειριστής της λέμβου που μετέφερε τα 40 άτομα.

Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα εννέα αλλοδαπών, που επέβαιναν σε πνευστή λέμβο που βρισκόταν σε δυσχερή θέση, προχώρησαν χθες το βράδυ στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σάμου.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των 39 ατόμων, που στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθἐος Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από  την οικεία Λιμενική Αρχή.