Στο πλαίσιο των Σεμιναρίων Δημιουργικής Γραφής, το Μουσείο Ηρακλειδών συνεχίζει την τριετή, επιτυχημένη συνεργασία του με τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη, παρουσιάζοντας τον φετινό κύκλο από Παρασκευή 26 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012.

«Τα σεμινάρια δημιουργικής γραφής αποκλειστικό στόχο δεν έχουν να διαπλάσουν συγγραφείς. Ανιχνεύουν βεβαίως και ενθαρρύνουν το ταλέντο όσων τα παρακολουθούν , παρέχοντας τους θεωρητική καθοδήγηση αλλά και πρακτικές συμβουλές. Το μείζον όμως είναι πως -μέσα από την αμφίδρομη σχέση του διδάσκοντος με την τάξη του- καταυγάζεται, γίνεται σε όλους αντιληπτή, η βιωτική σημασία της αφήγησης. Της αφήγησης που νοηματοδοτεί την καθημερινότητά μας. Που μας προσφέρει υπαρξιακά κίνητρα, την δυνατότητα να θέτουμε στόχους και τον τρόπο για να τους επιτυγχάνουμε. Εμπνευσμένοι αφηγητές δεν οφείλουν να είναι μόνο οι συγγραφείς βιβλίων αλλά και όσοι ηγούνται ή συμμετέχουν καίρια σε μια συλλογική προσπάθεια. Όταν δεν μας διαπνέει μια γοητευτική και πειστική αφήγηση, ο κόσμος γύρω μας φαντάζει πλίνθοι, λίθοι, κέραμοι ατάκτως ερριμένοι κι εμείς στο επαγγελματικό, κοινωνικό και οικογενειακό μας περιβάλλον, παλινωδούμε απλώς ακαθοδήγητοι, κάνοντας το αύριο σαν αύριο να μην μοιάζει… «Η αφήγηση υπάρχει όπως η ζωή» λέει ο μεγάλος γάλλος στοχαστής Ρολάν Μπαρτ. «Και η ζωή υπάρχει όπως η αφήγηση» θα μπορούσαμε εμείς να τον παραφράσουμε, συμπληρώνοντάς τον», αναφέρει για το σεμινάριο ο Χρήστος Χωμενίδης. 

Ημέρες & Ώρες Διεξαγωγής: κάθε Παρασκευή 18:00-20:00
Ημερομηνίες: 26/10, 2/11, 9/11, 16/11, 23/11, 30/11, 7/12, 14/12
Τόπος Διεξαγωγής: Μουσείο Ηρακλειδών – αίθουσα εκπαιδευτικών προγραμμάτων
Διάρκεια Σεμιναρίου: 16 διδακτικές ώρες (8 δίωρες συναντήσεις)
Δίδεται βεβαίωση συμμετοχής

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χρήστος Α. Χωμενίδης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1966. Το 1990 αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε μαθήματα Νομικών στη Σοβιετική Ένωση και Επικοινωνιολογίας στην Αγγλία. Εργάστηκε σε δικηγορικό γραφείο των Αθηνών. Πρωτοεμφανίστηκε ως συγγραφέας το 1988, με διήγημα στο περιοδικό «Playboy». Τον Μάρτιο του 1993, εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα, «Το Σοφό Παιδί». Η ενθουσιώδης ανταπόκριση αναγνωστών και κριτικών του έδωσε την δυνατότητα να γίνει επαγγελματίας συγγραφέας. Ακολούθησαν άλλα δύο μυθιστορήματα και δύο συλλογές διηγημάτων. Ο Χρήστος A. Χωμενίδης συνεργάστηκε με πολλές εφημερίδες και περιοδικά, μετέφρασε ένα θεατρικό έργο και έγραψε το σενάριο μιας κινηματογραφικής ταινίας. Από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 1997, συμμετείχε στο International Writing Program του Πανεπιστημίου της Iowa των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Χρήστος Χωμενίδης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Μιλάει Αγγλικά και Ρωσικά.