Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης φοιτητές και απόφοιτοι της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του ΑΠΘ.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Κρατώντας πανό, φωνάζοντας συνθήματα και σφυρίζοντας με τις σφυρίχτρες τους εκφράζουν την πλήρη αντίθεση τους στο Σχέδιο νόμου με τίτλο «Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού – Προπονητές και εκπαιδευτές – Ιδιωτικά γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων και άλλες διατάξεις» που τέθηκε σε ηλεκτρονική διαβούλευση την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όπως σημειώνουν, εξισώνει το πτυχίο από το ΑΕΙ με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως το να αναλάβει την άσκηση ενός ατόμου κάποιος που δεν έχει την απαραίτητη κατάρτιση είναι επικίνδυνο.

Η πορεία θα κινηθεί μέσω των οδών Φιλίππου, Βενιζέλου και Αγίου Δημητρίου θα καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όπου και αναμένεται να καταθέσουν ψήφισμα. Νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου.