Η δημοτική αρχή Νεάπολης-Συκεών στη Θεσσαλονίκη προτίθεται να λειτουργήσει εργαστήρια ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές που φοιτούν στα γυμνάσια και τα λύκεια. Για το λόγο αυτόν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Αγγελιοφόρου,  έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής σε όλους τους εκπαιδευτικούς να μετάσχουν εθελοντικά.

Αυτές τις ημέρες είναι σε εξέλιξη η διαδικασία καταγραφής ενδιαφέροντος εκ μέρους των εκπαιδευτικών για συμμετοχή στα εργαστήρια, ώστε να δημιουργηθούν τα αντίστοιχα τμήματα που θα λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατό και στις τέσσερις δημοτικές ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων.

Η επιλογή των μαθητών που θα ενταχθούν στα εργαστήρια θα γίνει βάσει αντικειμενικών κοινωνικών κριτηρίων, αλλά κύριο μέλημα είναι να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που θα κατατεθούν. Οσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να μετάσχουν στα δωρεάν Εργαστήρια Ενισχυτικής Διδασκαλίας, καθώς και όσοι γονείς θέλουν να εγγράψουν τα παιδιά τους μπορούν να επικοινωνήσουν με το γραφείο Παιδείας του δήμου Νεάπολης – Συκεών, στο τηλέφωνο 2310671100.